Explore
Also Available in:

Unde au disparut toti oamenii?

by

Compilation of images from stock.xchng and stockxpert Human population growth

Conform viziunii care este raspandita in zilele noastre, primul Homo Sapiens a trait cu peste un million de ani in urma. Daca este asa intr-adevar, unde sunt toate trilioanele de oameni care ar fi trebuit sa fie ori vii, ori ale caror ramasite ingropate, si posibil fosilizate, ar trebui sa fie gasite in imensele cimitire imprastiate in intreaga lume?

Copil fiind am fost invatat sa cred ca Adam si Eva au fost primii doi oameni creati si nu am avut nici o problema sa cred asta. Dar mai tarziu oamenii au spus ca ne tragem din maimute si am inceput sa am probleme.

O intrebare serioasa mi-a rasarit in minte “Cu cate milioane de ani in urma ar fi putut sa inceapa presupusa aparitie a oamenilor din maimute?”

Am calculat de cate ori s-a dublat populatia lumii de la primul barbat si prima femeie. Luand in considerare bolile din trecut, foametea, epidemiile, razboaiele si mortalitatea infantile populatia s-ar fi dublat probabil cam o data la doua sute de ani, rata care ar fi mai mica comparativ cu 60-70 de ani cat i-a luat sa se dubleze ultima oara. Inmultind numarul care ne spune de cate ori populatia s-a dublat cu cateva sute de ani ar trebui sa ne dea o idee estimativa, plus sau minus cateva mii de ani, despre cand au fost creati sau si-au inceput evolutia primii oameni.

Crezi sau nu populatia lumii s-a dublat doar de 31,5 de ori de la aparitia primului cuplu pe pamant. Asta inseamna 6.500 de ani. Poti calcula singur cu propriul calculator.

Un profesor evolutionist mi-a spus o data ca nu au existat nicicand doar doi oameni pentru ca o intreaga populatie ar fi evoluat. Daca asa a fost, atunci asta inseamna ca populatia umana s-a dublat de mult mai putin de 31 de ori si jumatate. Dar pentru a maximiza credibilitatea scenariului evolutionist, haideti sa spunem ca populatia a inceput cu numai patru oameni cu un milion de ani in urma. Asta ar insemna ca timpul mediu de care a avut nevoie populatia globului ca sa se dubleze a fost aproximativ 33.000 de ani (30,5 dublari). Astfel ar fi trebuit atat de multi ani ca sa se ajunga la opt oameni si alti 33.000 de ani inainte ca populatia lumii sa ajunga la 16. Asta este o crestere cam inceata – prin comparati, o doamna Maori a murit in Noua Zeelanda, in decembrie 1984 la varsta de 112 ani, lasind 450 de descendenti.

Cresterea populatiei este in prezent la o rata de aproximativ 1,8% pe an ( World Book Encyclopaedia) sau se dubleaza la fiecare 39 de ani.

Chiar daca in trecut populatia s-a dublat in medie atat de rar, o data la o mie de ani (aceasta reprezentand 1/25 din rata prezenta de crestere) aceasta ar plasa primul cuplu pe Pamant cu doar 31.500 de ani in urma.

Unii oameni, nedorind sa creada ca omenirea a fost creata acum doar cateva mii de ani, pretind ca populatia lumii a fost aproape exterminata de multe ori. Evident niciodata nu a fost exterminata complet. In timp ce unii oameni sustin ca populatia lumii a fost aproape stearsa de pe fata pamantului de cateva ori, fara a oferi vreo dovada care sa sustina acest lucru, aceiasi oameni devin foarte agitati daca sugeram ca populatia a fost aproape complet stearsa de pe fata Pamantului de un mare Potop in vremea lui Noe.

Populatia lumii a fost de aproximativ 600 de milioane in 1650 si a crescut la aproximativ 2.400 pana in 1950.Asta inseamna ca s-ar fi dublat de doua ori in 300 de ani, la o rata medie de o data la 150 de ani.

Multumita Bibliei putem trasa descendentii evreilor si arabilor catre acelasi patriarh, Avram, care s-a nascut aproximativ in anul 2167 iCr. si a avut 6 fii. Primul lui fiu, Ismael, a fost tatal arabilor, si al doilea fiu al lui, Isaac, a fost tatal lui Iacob, mai tarziu numit Israel, din ai carui fii au iesit cele 12 triburi ale lui Israel, foarte bine cunoscuti ca evrei.

The World Book of Knowledge(Cartea Mondiala a Intelepciunii) spune ca sunt aproximativ 200 de milioane de arabi in lume si aproximativ 18 milioane de evrei.

Asta inseamna ca din vremea lui Avram, descendentii lui, doar prin doi fii s-au dublat aproximativ de 28 de ori la o rata medie de aproximativ o data la fiecare 150 de ani.

Pana acum poporul evreu a trecut printr-o serie serioasa de persecutii si masacre de-a lugul secolelor. Hitler a ucis peste sase milioane in lagarele de concentrare doar in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial.

Ei trebuie sa fi pierdut multi membri din cauza bolilor, mortalitatii infantile si foametei de-a lungul secolelor la fel ca si celelalte grupuri de oameni. Istoria lor este incarcata de povesti de lupta si pierderi de vieti din cauza razboaielor. Totusi descoperim ca numarul lor s-a dublat de minimum 23 de ori, la o rata medie de o data la 182 de ani.

Noi putem calcula rata de crestere a populatiei incepand de acum aproximativ 4.500 de ani, cand din detaliile istorice gasite in Biblie, Noe si familia lui – 8 in total-au supravietuit potopului. Populatia aceea trebuie sa se fi dublat de 29 de ori si jumatate pentru a ajunge la populatia actuala de sase miliarde si jumatate, la o rata medie de dublare de o data la fiecare 152 de ani. Interesant, nu-i asa? Ragazul de timp al istoriei din Biblie se potriveste cu datele.

Comentariile cititorilor:

Nick de V. din Australia:

„Crezi sau nu populatia lumii s-a dublat doar de 31,5 de ori de la aparitia primului cuplu pe pamant. Asta inseamna 6.500 de ani. Poti calcula singur cu propriul calculator.”
Va suparati daca va rog sa publicati formula care confirma aceasta afirmatie? Am incercat sa o caut pe web fara succes.
Va multumesc pentru un articol foarte bun, imi face placere sa citesc fiecare nou articol si iubesc modul in care imi valideaza credinta.
Nick

Don Batten raspunde: :

Buna Nick,

Iata formula 2 x 231.5 (plecand de la 2 oameni cu o rata de dublare de 31,5) )

Pe un calculator poti introduce 2 (yx) 31.5 x 2

Sper sa iti fie de ajutor

Helpful Resources

Refuting Evolution
by Jonathan Sarfati
US $8.00
Soft cover