Explore
Also Available in:

Rodhocetus și alte povestiri ale evoluției de balene

de
tradus de Ramona Buciuman

©iStockPhoto.com/miblue5 Whale

Cînd sînt întrebați de un bun exemplu de fosile de tranziție care prezintă evoluția, mulți evolutionisti au prezentat balenele. Muzee și manuale prezintă imagini de creaturi care arată presupusa evoluție a balenelor dintr-un animal terestru.

Cheia de la această poveste este o fosilă a unei creaturi numite Rodhocetus, care este descris ca fiind prima creatură cu picioarele care se tranforma în înotatoare și cu coada în curs de dezvoltare într-o coadă de balenă. Fără ea nu există într-adevăr nici o poveste, dar descoperiri recente anulează acest basm.1

Dr. Philip Gingerich, care a descoperit fosila, a promovat ideea că Rodhocetus avea coada unei balene. Fosila este expusa la Universitatea din Michigan, dar Dr. Carl Werner remarcat faptul că partea care ar arăta prezența ghearelor (aripile spate) este absentă.¹ El a întrebat despre oasele din coada care lipsesc și de unde au știut că avea coadă de balenă. Dr. Gingerich a răspuns,

"Am speculat că ar fi avut o coadă de balenă … acum mă îndoiesc că Rodhocetus ar fi avut o coadă de balenă. "2

Iar picioarele devenind înotatoare?

Dr. Werner a remarcat la inspectarea fosilei Rodhocetus absența oaselor piciorului / înotatoare. Când a întrebat doctorul Gingerich cum știa că animalul avea înotatoare, Dr. Gingerich a spus,

"De atunci am găsit membrele anterioare, mâinile și brațele fosilei Rodhocetus, și noi înțelegem că nu are felul de mâini care se pot întinde ca aripioarele pe o balenă."2

Așa că Rodhocetus a avut nici o coadă, nici înotătoare, potrivit descoperitorul ei. Dar nu vă țineți respirația așteptînd ca muzeele să-și schimbe ecranele lor sau manualele să oprească portretizarea Rodhocetus ca o formă de tranziție pură. O imagine valorează cât o mie de cuvinte, și la fel ca desenele de embrioni frauduloase ale lui Haeckel, vor fi reticenți să renunțe la acest lucru.

Rodhocetus at the Museum of Natural History, University of Michigan, USA. Fossil evidence overlaid on the museum’s illustration from Dr Carl Werner, Evolution the Grand Experiment Vol. 1 DVD. Red Xs added to emphasize the imagination involved in the illustration.
Rodhocetus la Muzeul de Istorie Naturala, Universitatea din Michigan, Statele Unite ale Americii. Dovezi ale fosilei suprapuse pe ilustrația muzeului de Dr. Carl Werner, Evolution the Grand Experiment Vol. 1 DVD. Roșu Xs adăugat pentru a sublinia imaginația implicată în ilustrație..

Probleme suplimentare!

Există mai multe alte probleme cu evoluția balenelor.3 Muzee și manuale portretizează povestea fosilei ca fiind clară, dar evoluționiștii nici măcar nu pot cădea de acord asupra căruia animal terestru a dat naștere balenelor. Pe baza asemănărilor ale dinților fosilelor, unii paleontologi au favorizat animale-hienă cum ar fi (Pachyaena), în timp ce alții au preferat un animal ca pisica (Sinonyx). Dar, după comparații recente ale ADN-ului, biologi moleculari au decis că hipopotamii au fost cel mai aproape de un strămoș balenă!

Există, desigur, probleme uriașe în convertirea unei creature ca hipopotamul într-o balenă. Nici măcar dinții nu sunt similari: dintii hipopotamilor sunt plați și ca o răzătoare, buni pentru măcinarea vegetației, în timp ce balenele au dinți ascuțiți, folosiți acum pentru prinderea peștelui și a altor animale înotătoare.

Totul este o balenă dintr-o poveste.

Referinţe

  1. Werner, C., Evolution: the Grand Experiment, Vol. 1, New Leaf Press, pp. 139-143. A reveni la text.
  2. Evolution: the Grand Experiment, Vol. 1, DVD-uri; interviu de Dr. Werner la data de 28 august 2001. Înapoi la text. Înapoi la text.
  3. A se vedea Refuting Evolution, ch. 5, 2007. Înapoi la text.

Helpful Resources