Explore
Also Available in:

‘Fosile vii’

lichidambru și celacant

de
tradus de Cristian Monea (Centrul De Studii Facerea Lumii)

living_liquidambarfossil_liquidambar

Publicul, în general, nu știe că există literalmente sute de tipuri diferite de animale și plante care sunt vii și în stare bună, și care sunt, în esență, neschimbate față de modul în care apar ca fosile. Prin astfel de argumente e dificil de crezut că aceste forme (organismul viu și fosila) au fost separate de presupusele milioane de ani evolutivi.

Fiecare număr al revistei Creation vă prezintă exemple prin amabilitatea Dr. Joachim Scheven, care supraveghează cea mai mare colecție de fosile vii din muzeul său al creației, Lebendige Vorwelt, realizat prin credință, la Unterm Hagen 22, D-58119 Hagen, Germania.

Priviți imaginile de pe această pagină. Arborele de gumă viu (Liquidambar styraciflua) crește în estul Statelor Unite și este uneori plantat în Europa pentru frunzișul său de toamnă. Frunza arborelui de gumă are aproximativ 20 de milioane de ani pe scara timpului evoluționiștilor. Acest exemplar provine din cărbune brun din „Miocen”, din nord-vestul Germaniei. Cu toate acestea, frunzele sunt aproape identice, neprezentând nicio formă de evoluție.

Mai jos este un celacant viu (un pește din ordinul Crossopterygii) din Insula Grand Comoro, Oceanul Indian. Omologul său fosilizat are aproximativ 300 de milioane de ani. Nu a avut loc nicio evoluție.

living_coelacanth
fossil_coelacanth

Mesajul copleșitor al înregistrărilor fosile este acela de a rămâne același, nu de a evolua. Desigur, multe tipuri s-au stins și, prin urmare, nu se găsesc în viață. Aceste tipuri nu prezintă niciun semn de evoluție reală pe parcursul „șederii” lor în înregistrarea fosilă.