Explore
Also Available in:

În șase zile

Science and origins

Jeremy L. Walter

Jerry R. Bergman

John K.G. Kramer

Paul Giem

Henry Zuill

Jonathan D. Sarfati

Ariel A. Roth

Keith H. Wanser

Timothy G. Standish

John R. Rankin

Bob Hosken

James S. Allan

George T. Javor

Dwain L. Ford

Angela Meyer

Stephen Grocott

Andrew McIntosh

John P. Marcus

Nancy M. Darrall

John M. Cimbala

Edward A. Boudreaux

E. Theo Agard

Ker C. Thomson

John R. Baumgardner

Arthur Jones

Religion and origins

George F. Howe

A.J. Monty White

D.B. Gower

Walter J. Veith

Danny R. Faulkner

Edmond W. Holroyd

Robert H. Eckel

Jack Cuozzo

Andrew Snelling

Stephen Taylor

John Morris

Elaine Kennedy

Colin W. Mitchell

Stanley A. Mumma

Evan Jamieson

Larry Vardiman

Geoff Downes

Wayne Frair

Sid Cole

Don B. DeYoung

George S. Hawke

Kurt P. Wise

J.H. John Peet

Werner Gitt

Don Batten

In Six Days

În șase zile

De ce 50 de oameni de știință alegsă creadă în creație.

Editat de Dr. John Ashton
tradus de Cristian Monea (Centrul De Studii Facerea Lumii)

Dr. Elaine Kennedy, geolog

Dr. Kennedy este cercetător la Geoscience Research Institute din Statele Unite. Ea deține o licență în geologie de la Universitatea Phillips, o licență în științe didactice de la Universitatea Phillips, un masterat în geologie de la Universitatea Loma Linda și un doctorat în geologie de la Universitatea din California de Sud. Cercetările actuale ale dr. Kennedy vizează un studiu al apariției neobișnuite a fragmentelor de coajă de ou de dinozaur dintr-o depunere creată de o furtună din Patagonia, Argentina.


Ca geolog, nu găsesc prea multe dovezi ale existenței unei creații apărute prin poruncă. Pur și simplu nu am găsit date geologice care să mă convingă că Dumnezeu a zis „să fie” și „a fost”. [Notă a Ed. CMI: Desigur, este imposibil să se demonstreze că un eveniment care s-a întâmplat o singură dată, a avut loc în trecut. Vezi Teme: Importanța Creației: Știință și Viziunea biblică asupra lumii oferă cel mai mult sens dovezilor existente. În plus, din moment ce Scripturile sunt adevărate, a existat și un Potop global catastrofal care a șters majoritatea trăsăturilor geologice dinainte de acesta. Și există multe exemple de date geologice care susțin un Potop global; vedeți Teme: Geologie.] Deci, probabil, unora li se pare ciudat că eu cred că Dumnezeu a creat această lume în șase zile de 24 de ore. La urma urmei, oamenii de știință își bazează concluziile pe fapte; au încredere în cele cinci simțuri ale lor ca fiind sursa primară a adevărului absolut. Din păcate, adevărul despre istoria pământului nu se distinge atât de ușor. Procesele care au depus majoritatea straturilor de rocă nu pot fi duplicate în laborator, deoarece evenimentele au fost prea mari și complexe pentru a fi modelate. Geologii folosesc analogi moderni pentru a explica un număr mare de depozite antice, dar multe depozite unice nu pot fi explicate prin procesele care au loc astăzi. Aceste unități enigmatice ridică multe întrebări legate de istoria pământului și au fost propuse mai multe ipoteze pentru rezolvarea problemelor, inclusiv unele care sunt în concordanță cu relatarea biblică a lumii noastre.

Creștină fiind găsesc dovezi abundente pentru existența unui Creator [Notă a Ed. CMI: vedeți Teme: Biologie: Caracteristici de Proiectare și Information Theory] și cele mai mari dovezi se găsesc în relația mea personală cu Iisus Hristos. Aceasta este experiența mea și mă uit la datele geologice pe baza credinței. Din acest punct de vedere, văd dovezi care sunt în concordanță cu Potopul global, așa cum este descris în Facere. Realitatea acestui eveniment rezolvă pentru mine multe zone de conflict între interpretările comunității geologice și relatarea biblică a creației. Cheia acestei rezoluții este diferențierea dintre date și interpretările geologice actuale. [Notă a Ed. CMI: vedeți Missing? or misinterpreted?]

Mi-au trebuit câțiva ani să învăț cum să fac diferențierea între date și interpretarea datelor. Este o idee atât de elementară încât s-ar crede că datele de identificare ar fi ușoare; cu toate acestea, o mare parte din informațiile pe care le primim sunt doar interpretările cercetătorilor fără date sau puncte de vedere alternative și chiar oamenii de știință folosesc adesea interpretări și concluzii pentru a-și întări argumentele, mai degrabă decât să se întoarcă la datele pentru susținerea ideilor. De exemplu, vârstele citate pentru diferitele roci și fosile nu sunt date. Vârstele nu sunt măsurate direct, ci constau în calcule bazate pe ipoteze care descriu sisteme foarte complexe. Datele reale folosite de cronologi sunt distribuția izotopilor radioactivi în cristale sau roci. [Notă a Ed. CMI: vedeți Teme: Datarea.] Factorii care controlează aceste distribuții sunt foarte complecși și sunt puțin înțeleși. Cei dintre noi care cred într-o cronologie scurtă și o creație în șase zile nu au o explicație adecvată pentru vârstele radiometrice; cu toate acestea, știm că trebuie făcute multe cercetări și că sunt posibile interpretări multiple ale distribuțiilor privind procesele implicate. [Notă a Ed. CMI: De când a fost scrisă această carte, un grup de oameni de știință creaționiști au căutat explicații adecvate pentru datele radiometrice și au descoperit ipotezele din spatele diferitelor metode. Vedeți RATE group reveals exciting breakthroughs!] În ciuda acestei posibilități, datele sunt adesea folosite pentru a infirma cronologiile biblice ca și cum nicio întrebare sau argument nu se opune acestor concluzii.

Când interpretez datele științifice, folosesc aceleași tehnici și abordări ca și colegii mei, dar presupunerile mele provin din paradigma biblică. Recunosc deseori conflictele; într-adevăr, literatura geologică îmi amintește zilnic că există conflicte și multe aspecte ale registrului geologic sunt greu de explicat în mod satisfăcător pentru mine și colegii mei. Acest lucru nu înseamnă că sunt corecte și mă înșel, ci mai degrabă că trebuie făcute multe cercetări. Această atitudine arată o părtinire imposibilă pentru unii, dar consider că, credința îmi deschide mintea la alternative, în timp ce pun la îndoială continuu interpretările din munca mea din cauza științei mele.

Majoritatea datelor din registrul geologic pot fi interpretate pentru a susține fie o istorie lungă (milioane de ani), fie una scurtă (câteva mii de ani) a vieții pe pământ. [Notă a Ed. CMI: vedeți Teme: Geologie.] Unele date sunt mai bine explicate din perspectiva vârstei îndelungate, iar alte date se potrivesc mai bine unei perioade scurte [Notă a Ed. CMI: vedeți The earth: how old does it look?]. Odată ce mi-am dat seama că datele nu impun niciun sistem de credință, am găsit rezolvarea spirituală între interpretările conflictuale ale științei și ideile prezentate în Scriptură. Creatorul nostru ne-a dezvăluit în Biblie o relatare onestă și exactă a originilor noastre și săptămânal mă bucur de rememorarea acestui eveniment de șase zile. [Notă a Ed. CMI: vedeți Eisegesis: a Genesis virus.] Pacea spirituală cu privire la aceste probleme este importantă pentru toți creștinii care lucrează în știință, dar nu este una care vine cu ușurință.

Deși sunt creștină de la vârsta de șapte ani, nu am inclus presupunerile mele geologice într-o viziune biblică asupra lumii. De fapt, mi-am dat seama că eu consider revelația lui Dumnezeu mai valabilă decât rațiunea umană, deoarece experimentez zilnic puterea Sa de recreere în viața mea.

Alte lecturi