Explore
Also Available in:

În șase zile

Science and origins

Jeremy L. Walter

Jerry R. Bergman

John K.G. Kramer

Paul Giem

Henry Zuill

Jonathan D. Sarfati

Ariel A. Roth

Keith H. Wanser

Timothy G. Standish

John R. Rankin

Bob Hosken

James S. Allan

George T. Javor

Dwain L. Ford

Angela Meyer

Stephen Grocott

Andrew McIntosh

John P. Marcus

Nancy M. Darrall

John M. Cimbala

Edward A. Boudreaux

E. Theo Agard

Ker C. Thomson

John R. Baumgardner

Arthur Jones

Religion and origins

George F. Howe

A.J. Monty White

D.B. Gower

Walter J. Veith

Danny R. Faulkner

Edmond W. Holroyd

Robert H. Eckel

Jack Cuozzo

Andrew Snelling

Stephen Taylor

John Morris

Elaine Kennedy

Colin W. Mitchell

Stanley A. Mumma

Evan Jamieson

Larry Vardiman

Geoff Downes

Wayne Frair

Sid Cole

Don B. DeYoung

George S. Hawke

Kurt P. Wise

J.H. John Peet

Werner Gitt

Don Batten

In Six Days

În șase zile

De ce 50 de oameni de știință alegsă creadă în creație.

Editat de Dr. John Ashton
tradus de Cristian Monea (Centrul De Studii Facerea Lumii)

Dr. Sid Cole, chimist

Dr. Cole este cercetător la Sanitarium Health Food Company din Australia. Deține o licență și un masterat în chimie de la Universitatea din Melbourne și doctorat de la Universitatea Newcastle pentru studii de legare prin liganzi de către metaloporfirine. A fost director al Laboratoarelor Austral-asiene de Cercetare a Alimentelor și membru al Institutului Australian de Științe Alimentare.


Sunt un om de știință practicant, cu un respect deosebit pentru puterea metodei științifice de investigare și validare a datelor pe care le observăm și a ipotezelor și teoriilor pe care le dezvoltăm. Uneori este frustrant să ne dăm seama că teoriile noastre despre originea vieții nu pot fi testate prin metodologia științifică. Pur și simplu nu putem efectua experimentele necesare. Trebuie să căutăm în afara științei o bază pe care să ne construim credința.

Ceea ce credem despre creație depinde mai ales de ceea ce credem despre Dumnezeu. Dacă o persoană nu crede în Dumnezeu, dezvoltarea vieții pe o perioadă lungă de timp este singura alternativă. Pentru cel care crede într-un Dumnezeu care este interesat de noi, creația pe o perioadă de șase zile, așa cum este expusă de Moise în Facerea 1, este o alternativă viabilă.

Există multe date care nu se potrivesc. Mă lupt să interpretez unele informații de datare cu înțelegerea mea despre creație. Pe de altă parte, sunt copleșit de complexitatea chimică a vietăților și de fragilitatea procesului de viață. Posibilitatea apariției condițiilor de viață din cauza unei întâlniri aleatoare a moleculelor potrivite la momentul potrivit în condițiile potrivite pare atât de îndepărtată încât este imposibilă chiar și în perioade imense de timp. Cu cât înțelegerea noastră devine mai detaliată, cu atât este mai îndepărtată posibilitatea ca viața așa cum o cunoaștem să se fi produs în urma unei întâlniri întâmplătoare a moleculelor.

Pentru a rezuma totul, cred într-o creație din patru motive de bază:

  1. Am o credință fermă într-un Dumnezeu personal care s-a revelat în Biblie. Această revelație, deși conține, în mod evident, multe simboluri, este înțeleasă cel mai bine într-un sens literal, cu excepția cazului în care există dovezi puternice care să susțină altfel. Biblia prezintă un ciclu de creație de șase zile ca origine a vieții pe acest pământ.
  2. Această credință într-un Dumnezeu personal este coerentă în experiența mea de viață și explică multe lucruri pe care le văd în jurul meu. O mare parte din acestea nu se pot valida prin metoda științifică, deoarece se află în afara domeniului în care știința este capabilă să lucreze.
  3. Credința mea într-un ciclu de creație de șase zile, deși întâlnesc unele informații greu de încadrat, nu prezintă nicio dificultate practică în aplicarea științei în domeniile pe care le investighez sau cu care sunt familiarizat.
  4. Credința în originea vieții bazată pe întâlnirea întâmplătoare a moleculelor necesare în condițiile necesare supraviețuirii și multiplicării lor necesită acceptarea unui grad imens de improbabilitate. Acest lucru este dificil atunci când se ia în considerare complexitatea și vulnerabilitatea uimitoare a procesului organismelor vii.

Alte lecturi