Explore

Black Friday sale on NOW! Ends 28 Nov. View deals

Also Available in:

Compromisul

by Dan Lietha şi Stacia Byers

Mulţi afirmă că Pământul este vechi de 4.6 miliarde de ani. Aceştia cred că oamenii au apărut pe pământ abia în ultimele 2 milioane de ani. De asemenea, unii dintre cei care acceptă aceste idei cred că ele se potrivesc cu ceea ce spune Biblia despre originile Pământului.

9072-compromise

Care este adevărul?

În primul rând, un studiu atent al istoriei Bibliei arată clar că Pământul este vechi de câteva mii de ani şi nu este vorba de milioane de ani. Isus a declarat că oamenii au existat de la început pe pământ (Marcu 10:6); ei nu au apărut după milioane de ani de la începutul lumii.

În al doilea rând, concepţia potrivit căreia Pământul (şi „fosilele găsite”) este vechi de mii și milioane de ani strică mesajul Evangheliei. La sfârşitul celei de-a şasea zi, toate lucrurile create de Dumnezeu „erau foarte bune” (Geneza 1:31). Moartea a pătruns în acest Eden perfect, după ce Adam a nesocotit porunca lui Dumnezeu. Moartea era pedeapsa pentru păcatul adamic (Geneza 2:16–17; 3:19; Romani 5:12–19). Spinii au apărut abia după ce Domnul a blestemat pământul din cauza păcatului (Geneza 3:18).

Primul animal a murit când Dumnezeu i-a vărsat’sângele, ca’să facă haine pentru Adam şi Eva (Geneza 3:21). Dacă fosilele Pământului (ce indică moarte, boală şi spini) s-au format cu milioane de ani înainte’să apară Adam (şi înainte ca el’să păcătuiască), atunci moartea nu ar mai fi o pedeapsă pentru păcat. Dimpotrivă, moartea, „vrăjmaşul cel din urmă” (1 Corinteni 15:26), boala (de exemplu, cancerul) şi spinii ar fi parte a creaţiei originare pe care Dumnezeu a numit-o foarte bună. Nu este adevărat! Este limpede faptul că fosilele s-au format undeva după ce Adam a păcătuit – şi nu cu milioane de ani înainte.

În al treilea rând, procesele folosite de oamenii de ştiinţă să descopere vârsta Pământului se bazează pe presupuneri despre trecut, lucruri care nu pot fi demonstrate. Şi oricum, multe metode duc la rezultate care indică un „Pământ’tânăr”!

Adevărul e că … Biblia ne oferă istoria reală a Pământului – el există doar de câteva mii de ani, nu de milioane de ani!