Explore
Also Available in:

Βρήτε Τις Διαφορές

Καταπληκτικα ζωντανα απολιθωματα


ΚΑΘΕ μία από τις δύο φωτογραφίες (από τον Δρα Ιωαχιμ Σεβεν ( Joachim Scheven)) δείχνει δύο διαφορετικά είδη του δίθυρου Αναδαρα.

Μπορείτε να βρήτε τις διαφορές μεταξύ του ζώντος και του απολιθωμένου είδους; Σύμφωνα με τους οπαδούς της θεωρίας της εξέλιξης και άλλους οπαδούς μακρών εποχών, τα δύο αυτά διαφέρουν κατά τρία εκατομμύρια χρόνια — αλλά είναι απαράλλακτα!

620-living-anadara-bivalve
Ζωντανά δίθυρα Αναδαρα
620-fossil-anadara-bivalve
Απολιθωμένα δίθυρα Αναδαρα

Η δεξιά φω­το­γρα­φία δείχνει δύο είδη απο­λι­θω­μένου Αναδαρα (Anadara) από πέτρωμα κα­τα­ταγ­μένο στην Pliocene εποχή, στην Ιταλία. Το αριστερό απολίθωμα είναι ένα A. corbulides, το άλλο είναι ένα A. natalensis. Στην αριστερή φωτογραφία βλέπουμε δύο απόλυτα απαράλλακτα ζωντανά δείγματα, τοποθετημένα με τον ίδιο τρόπο. Φαντασθήτε — μας ζητούν να πιστέψουμε ότι πέρασαν τρία εκατομμύρια χρόνια χωρίς καμία αλλαγή, χωρίς να φαίνεται ούτε μία “εξέλιξη”. Σημειώστε ότι:

  1. Αυτά τα είδη έχουν πολύ βραχύτερες γεννεές από τους ανθρώπους. Ο αριθμός των γεννεών που θα μπορούσαν να γεννηθούν, να περάσουν τις πληροφορίες στο DNA τους προς την επόμενη γεννεά και μετά να πεθάνουν, θα ήταν τεράστιος.

  2. Κάθε φορά που έρχεται μιά καινούργια γεννεά και το DNA αντιγράφεται, υπάρχει πιθανότητα να τρυπώσουν μεταλλαγές (δηλ. λάθη αντιγραφής, που οι οπαδοί της εξέλιξης ισχυρίζονται ότι αποτελούν την εξέλιξη). Και οι δημιουργιστές πιστέυουν επίσης ότι οι μεταλλαγές μπορούν να προκαλέσουν αλλαγές -- αλλά οι μεταλλαγές εξευτελίζουν τις πληροφορίες, προκαλώντας το χάσιμο τους ή την διαφθορά τους.

  3. Καθώς παιρνούν αυτά τα εκατομμύρια των γεννεών και με τις μεταλλαγές να συμβαίνουν συνέχεια, υπάρχουν πολλών ειδών πιέσεις από το περιβάλλον - η αλλαγή των συνθηκών, αρπακτικά ζώα, ο ανταγωνισμός για την επιβίωση, κτλ. Σύμφωνα με τους εξελικτιστές, η φυσική επιλογή από τις αιτίες αυτές θα επιδράσει πάνω στις μεταλλαγές για να επιφέρει εξελικτικές αλλαγές. Μάλιστα, σαστίζει ο νους του ανθρώπου να φανταστεί πως θα μπορούσαν τα είδη να αποφύγουν να αλλάξουν ακόμα και λίγο, έστω και να χειροτερεύσουν, αν υπήρχαν πραγματικά εκατομμύρια χρόνια.

Στην πραγματικότητα παραδείγματα σαν κι αυτό είναι της σειράς. Πολλά έχουν εκτεθή στο δημιουργικό μουσείο LEBENDIGE VORWELT (ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΠΡΟΚΟΣΜΟΣ), στο Hagen-Hohenlimburg της Γερμανίας, που διευθύνεται από τον Δρα Joachim Scheven. Η μουσειακή συλλογή των “ζωντανών απολιθωμάτων” όπως τα λέει, φθάνει τις εκατοντάδες. Οι ειδικοί των απολιθωμάτων τώρα έχουν αρχίσει να μιλούν για την συνήθεια της “στάσης”στην καταχώριση των απολιθωμάτων - πράγμα που σημαίνει “μένοντας το ίδιο” και που μοιάζει με το αντίθετο της εξέλιξης.

Τι θα μπορούσαμε να προβλέψουμε για τα απολιθώματα βασισμένοι σε μιά πρόσφατη εξαήμερη δημιουργία και μιά παγκόσμια πλημμύρα [του Νώε];

  • Από την εποχή της Πλημμύρας, μερικά απολιθωμένα πλάσματα θα ήταν λίγο διαφορετικά από τα αντίστοιχα ζωντανά λόγω γεννετικής παραλλαγής μέσα στο βιβλικό είδος, αλλά βασικά θα ήταν τα ίδια.

  • Μερικά απολιθωμένα πλάσματα δεν θα αντιπροσωπεύονται ανάμεσα στα σημερινά ζωντανά - η εξάλειψη που είναι γεγονός από τότε που η Κατάρα του θανάτου εισήλθε στην Πλάση δεν είναι εξέλιξη.

  • Μερικά απολιθωμένα πλάσματα θα είναι ακριβώς τα ίδια με τα σημερινά βιβλικά είδη, όπως είδαμε στο παράδειγμα αυτό, γιατί στην πραγματικότητα μόνο μερικές χιλιάδες χρόνια πέρασαν μεταξύ των δύο δειγμάτων που είδαμε και όχι εκατομμύρια χρόνια.