Explore
Also Available in:

Mașinile perpetuum mobile sunt imposibile

de Chris Smith
tradus de Cristian Monea (Centrul De Studii Facerea Lumii)

antiscienceImage: wavebreakmediamicro / 123RF Stock Photo

Știința corectă arată că, în această lume, mașinile cu mișcare perpetuă (n.t. perpetuum mobile) și mașinile ‚cu energie liberă’ sunt absolut imposibile. Prima și a doua lege a termodinamicii dictează cu certitudine că aceste mașini sunt imposibile,1 și orice afirmații despre facerea sau descoperirea unei astfel de mașini sunt fie greșite, fie frauduloase. Dar dacă reflectăm, această cunoaștere vă duce, dacă sunteți dispuși, la credința în Creatorul nostru preaputernic, Dumnezeu.

Mașinile cu mișcare perpetuă și cele cu ‚energie liberă’ sunt mașini imaginare care pot funcționa fie pentru totdeauna fără combustibil suplimentar, fie pot produce mai mult lucru mecanic, energie și/sau combustibil decât folosesc.1

Acum, întregul univers poate fi gândit ca un fel de mașină. Are componente în mișcare, conține combustibil, folosește energie în stele și în soare și în alte moduri, și face un fel de lucru mecanic.2 Dar, pentru oamenii care nu cred că există un Dumnezeu creator, universul este în realitate—așa cum se va arăta—un perpetuum mobile ‚cu energie liberă’. De ce?

Pentru atei, universul (definit ca toată materia și energia existente, care includ și orice ‚multivers’ ipotetic3) fie:

A ajuns astfel fără lucru mecanic, combustibil sau energie furnizată din orice altă sursă. De exemplu, a generat tot lucrul mecanic și combustibilul și energia existente. Sau:

Este etern. În acest caz, el este, prin definiție, capabil să funcționeze pentru totdeauna, fără energie din ‚exterior’.

Astăzi, majoritatea ar opta pentru opțiunea întâi, deoarece știu că universul se îndreaptă către o ‚moarte termică’ impusă de a doua lege a termodinamicii, ceea ce inevitabil înseamnă că are un început.2

Dar acest lucru impune, în mod evident, faptul că energia a apărut în mod ‚liber’, în contradicție cu prima lege a termodinamicii. Deci, oricum, pentru atei, universul trebuie să fie un perpetuum mobile ‚fără energie’, inevitabil prin definiție.

Astfel, ipoteza ateistă a unui ‚Univers din Nimic’4 nu este cu nimic mai bună decât imaginațiile inutile ale unui gânditor neîndrumat, care încercă să valorifice ‚energia liberă’ sau să construiască un perpetuum mobile în garajul său.

Nu vă înșelați, doar o știință incorectă vă face să credeți în perpetuum mobile și mașini cu ‚energie liberă’. O ‚cale de ieșire’ atee este de a postula faptul că legile științei nu sunt fixe, au evoluat cumva sau sunt diferite în alte părți ale presupusului ‚multivers’ menționat anterior. Este evident că abandonând axiomele fundamentale ale științei observaționale în sine, pentru a susține o filosofie preferată, susținătorii unei astfel de replici abandonează, în primul rând, argumentul de a-și numi punctul de vedere ‚științific’. Dacă totuși credeți că Dumnezeu a creat universul, nu trebuie să credeți în mod irațional într-un univers care trebuie să fie un perpetuum mobile. Puteți adera la cele mai înalte standarde ale științei observaționale și experimentale.

Din când în când ateii argumentează greșit că acest lucru necesită a crede într-un Dumnezeu, Care este mașina perpetuă supremă. Mașinile constau în materie și energie, fiind parte a lumii materiale create de Dumnezeu, dar Dumnezeu este Duh și „împărăție nu este din această lume” (Ioan 18:36). Știința doar dictează că mașinile cu mișcare perpetuă sunt imposibile în această lume materială, care este supusă legilor pe care le-a stabilit Dumnezeu Însuși.

Așadar, alegerea se rezumă la a crede într-o entitate despre care știința ne spune că este imposibilă—noțiunea ateistă fără sens, autocontradictorie, neștiințifică a unui univers care trebuie să fie un perpetuum mobile cu ‚energie liberă’, sau la a crede în Dumnezeul cel veșnic, care a creat universul—toată materia și energia—și a instituit legile prin care operează.

Prin urmare, rațiunea, logica și știința conduc la credința în Creatorul nostru minunat, puternic și glorios, Dumnezeu!

Referințe și note

  1. Wieland, C., World Winding Down: Understanding the ‘Law of Disorder’—and how it demands a Creator, Creation Book Publishers, Powder Springs USA, 2012. Înapoi la text.
  2. Energia totală a universului este constantă (prima lege), dar energia sa disponibilă scade neîncetat (a doua lege). Deci, dacă ar fi existat pentru totdeauna, deja am fi epuizat energia disponibilă, deci nu ar mai fi posibil niciun lucru mecanic. Înapoi la text.
  3. Ideea (care nu poate fi testată deloc) că universul nostru este singurul printre multe altele (neobservate), fiecare având legi diferite. Înapoi la text.
  4. Krauss, L. A Universe From Nothing: Why There Is Something Rather Than Nothing, Free Press, USA, 2012. Vedeți critica, creation.com/krauss-review și creation.com/kraussÎnapoi la text.