Explore
Also Available in:

Sărbătorind confuzia de gen

men-women

by

Publicat: 17 Ianuarie 2017 (GMT+10)

Respingerea lui Dumnezeu ca Creator are consecințe tragice, așa cum se arată în ediția din Ianuarie 2017 a revistei National Geographic.1 Unele exemplare ale revistei îl prezintă pe Avery, in varstă de 9 ani, îmbrăcat în roz din cap pînă în picioare. Avery este bucuros ca nu trebuie să “pretind a fi un băiat”, că Avery este un mascul biologic care suferă de disforie de gen.

Lăsați copiii în afară

Cum ar trebui creștinii să răspundă? În primul rând, ar trebui să fie indignați de faptul că copiii sunt folosiți în acest fel. Indiferent dacă cineva crede că este corect pentru Avery să fie încurajat să se îmbrace în roz, nimeni nu ar trebui să vrea un copil pe prima pagină a revistei ca un razboinic în prima linie a războaielor de gen. Aceasta este o conversație pentru adulți și nici un copil în vârstă de nouă ani nu este capabil să cântărească consecințele foarte grave pe termen lung, atât individual, cât și social a redefinirii de gen.

De fapt, ediția NG a prezentat o majoritate covârșitoare de copii, care este o decizie ciudată, dacă cineva dorește să cântărească cu atenție probleme complexe. O fată din Kenya este citată ca fiind îngrijorată de a fi sedusă de barbați când ea merge cu treburile ei de familie (pag. 36). Un băiat în Israel, vorbește despre modul în care băieții sunt mai puternici decât fetele (pag. 45). Articolul înfățișează ritualuri de maturitate din diferite locuri din lume, atât pentru băieți cât și pentru fete. Dar, este de dorit o conversație mai substanțială despre problemele reale implicate. Asta e un eșec din partea editorilor NG, care au facut din copii temelia acestei ediții.

Oamenii civilizați simt in mod natural repulsie față de copii-soldați, pentru că noi recunoaștem instinctiv că copiii ar trebui să fie protejați și să nu împinși în conflictele adulților. Mama lui Avery se plânge că ea și Avery au primit amenințări cu moartea. Dacă cineva a făcut de fapt amenințări împotriva lui Avery, asta e oribil. Dar cine este în cele din urmă să vină, dacă nu oamenii care l-au pus pe Avery pe o scenă națională?

Confundînd biologia și psihologia

O tactică comună utilizată în revistă este de a aduce împreună oameni cu anomalii biologice sau de dezvoltare, cum ar fi insensibilitate de androgeni (care determină masculii să se dezvolte să apară de sex feminin) și persoanele intersexuale cu persoane ‘transsexuali’. Indivizii transsexuali sunt masculi sau femele normali, complet sanatosi biologic, dar care se simt ca și cum sunt de celălalt sex. Este o eroare de categorie pentru a pune acești oameni în același grup. Se poate concluziona doar că editorii NG au făcut acest lucru să confunde cititorii să creadă că transsexuali suferă de o afecțiune biologică înnăscută, care nu este atât de (‘născut așa’, ca lozinca grupurilor de interese homosexuale în urmă cu câțiva ani) ).

Prețuind ideologia asupra bunăstării persoanelor

Indivizii transsexuali au una dintre ratele de tentative de sinucidere cea mai mare dintre toate grupurile; se estimează că mai mult de 40 la sută din persoanele transsexuali vor încerca sinucidere. In timp ce acest lucru este adesea pus pe seama discriminării, alte grupuri care au experimentat o discriminare nu au rate de sinucidere așa de mare, ceea ce ar indica este mai mult de istorisit.2

Acest fapt, împreună cu statistica că majoritatea disforiilor de gen la copii se va rezolva atunci când copilul trece prin pubertate (73 până la 98 sută3), o face deosebit de ingrijoratoare atunci cand copiii inainte de pubertate sunt în mod nejustificat încurajați în disforia lor. Această statistică este chiar recunoscută în NG (pag. 68). Dacă există o șansă puternică că un băiat biologic confuz de gen va crește pentru a fi un om fericit biologic, nu ar trebui toată lumea să recunoască faptul că este mai bună decât o intervenție chirurgicală pentru a elimina părți ale corpului sănătoase, întîrzierea proceselor biologice normale, și ‘tratament’ cu hormoni ce trupul său de sex masculin nu este echipat pentru a manipula? Accentul pus pe celebrarea copiilor confuzi, mai degrabă decât ajutându-i să accepte sexul lor biologic este deranjant. Aceasta se ridică la abuzul asupra copiilor la nivel înalt.

Anorexia este o problemă psihologică similară în cazul în care o persoană care are o imagine despre corpul lor falsă sau mentalitate că el / ea este gras și încearcă să devină slab prin auto-înfometare. Cu siguranță nimeni nu ar sugera că la un copil ce se confruntă cu anorexie trebuie facută o operație sau dietă cu pastile pentru a-I ajuta să piardă în greutate, pentru a obține imaginea corpului lor în conformitate cu imaginea lor mintală falsă! Nu, persoana are nevoie ca gândirea ei falsă să fie stabilizată, nu trupul lui / ei. De ce ar trebui să fie diferit pentru disforie de gen?

Walt Heyer, care a trăit timp de opt ani ca o femeie transsexuală, de asemenea vorbește împotriva acestei tendințe de a folosi copii în modul în care NG o face. El spune:

“De ce este imaginea băiatului atât de deranjantă pentru mine? Pentru că, la fel ca Avery Jackson, am fost un băiat travesti la vârsta de nouă ani. Vă pot spune că travestismul unui băiat este un abuz emoțional și psihologic pentru copii și trebuie să fie oprit, nu sărbătorit pe coperta revistelor.
… Prea târziu mi-am dat seama că transsexualitatea a fost … un bal mascat chirurgical pentru a proiecta superficial o schimbare de gen. Ca și alții care aleg să trăiască viața transgen, cu durere am descoperit că a fost doar un fix temporar la o durere mai profundă.”4

Heyer pe bună dreptate, vorbește împotriva folosirii copiilor impresionabili și glorificarea acestui stil de viață într-o astfel de publicație influentă.

Realitatea tristă este că, în calitate de programe sunt forțate asupra copiilor în școlile publice, de multe ori sub masca de ‘inclusivitate’ and ‘anti-intimidare’ mai multi copii se vor întreba despre sexul lor, în timp ce ei nu l-ar fi pus sub semnul întrebării în alt mod. Știința modernă ne arată cât de maleabile sunt creierele noastre. Când ne hrănim gândirea noastră cu noțiuni nebune, ridicole, mai ales la o vârstă tânără, impresionabilă, nu ar trebui să fie surprinzător faptul că o gândire mai nebună se manifestă. Copiii ar trebui să fie protejați de astfel de abuzuri asupra copiilor, și lăsați să se dezvolte în mod normal, fără astfel de‘programe’ care întunecă mintea. Într-adevăr, promovarea unor astfel de programe ca urmare a acceptării căsătoriei între persoane de același sex, în diferite jurisdicții arată ca o încercare deliberată a grupurilor de interese pentru agenda sexuală radicală pentru a crește numărul de persoane care sunt confuzi cu privire la sexualitatea lor. Adică, copiii au devenit pioni într-o luptă pentru putere politico-sexuale. Acest lucru este rău.

Pe de altă parte, Scriptura încurajează părinții să educe copiii cu expunere constantă la Scriptură și principiile biblice astfel încât acestea să facă parte din ritmul vieții. Rugăciunea, studiul biblic și faptele bune care vin dintr-o credință biblică au beneficii mentale și acest lucru contribuie la pacea spirituală (Filipeni 4: 6-9). Acest lucru a precedat știința de 2000 de ani!

Răspunsul nostru ar trebui să se bazeze în Creație

În calitate de creștini, noi recunoaștem că Dumnezeu a creat omenirea masculină și feminină (Geneza 1:27). Și marea majoritate a oamenilor se recunosc ca bărbați și femei, în funcție de sexul lor biologic. Faptul că mult mai puțin de 1% suferă de disforie de gen ar trebui să ne determine să respingem acest limbaj cum ar fi cineva fiind “atribuit” identitatea de sex masculin sau feminin, ca și în cazul în care medicul a lovit ușor o monedă înainte de a spune, “Este un băiat!” sau “Este o fată!” la naștere sau atunci când se uită la o ecografie. Mai degrabă, recunoaștem sexul biologic dat de Dumnezeu unui copil.

De asemenea, știm că creația este căzută și aceasta afectează oamenii în tot felul de moduri. Uneori, acest lucru înseamnă că există anomalii în procesele de dezvoltare care fac sexul unui copil mai mult decât clar. Uneori, acest lucru înseamnă că oamenii suferă de boli mintale în cazul în care ceea ce cred despre ei înșiși nu se aliniază cu realitatea biologică. Atunci când ne dăm seama de acest lucru, putem reacționa cu compasiune adecvată, fără a compromite adevărul biblic.

În cele din urmă, răspunsul nostru ar trebui să se bazeze pe Evanghelie, care ne învață că Dumnezeu împacă oamenii cu El, prin sângele vărsat al lui Hristos. Cea mai mare problemă a unei personane ‘transsexuală’ nu este că el sau ea este confuz cu privire la modul în care identitatea de gen se refera la sexul biologic, dar că revolta lui sau ei împotriva Creatorului (care se manifestă în tot felul de moduri, nu numai confuzie de gen), va duce la condamnarea veșnică dacă nu găsesc iertare prin moartea și învierea Domnului Isus. Scriptura ne învață că, prin puterea Duhului Sfânt putem depăși tendințele nestăpînite pe care toți le avem într-o măsură sau alta, devenind ‘noi creații’ în Hristos (2 Corinteni 5:17).

Referințe și note

  1. Toate referirile la National Geographic din acest articol provin din ediția Ianuarie 2017. Întoarceți-vă la text.
  2. Payne, D., Rata sinuciderilor transsexuală nu se datorează discriminării, The Federalist, 7 July 2016, thefederalist.com. Întoarceți-vă la text.
  3. The Federalist Staff, Răspuns la 7 întrebări despre persoanele transgender, The Federalist, 26 April 2016, thefederalist.com. Întoarceți-vă la text.
  4. Heyer, W., The National Geographic transgender ascunde abuzul copiilor și nedorita știință, The Federalist, 3 January 2017, thefederalist.com. Întoarceți-vă la text.

Helpful Resources

Christianity for Skeptics
by Drs Steve Kumar, Jonathan D Sarfati
US $17.00
Soft cover
Gay Marriage: right or wrong?
by Lita Cosner, Gary Bates
US $2.00
epub (ebook) download
Gay Marriage: right or wrong?
by Lita Cosner, Gary Bates
US $2.00
mobi (ebook) download
Gay Marriage: right or wrong?
by Gary Bates, Lita Cosner
US $4.00
Booklet