Explore
Also Available in:

În șase zile

Science and origins

Jeremy L. Walter

Jerry R. Bergman

John K.G. Kramer

Paul Giem

Henry Zuill

Jonathan D. Sarfati

Ariel A. Roth

Keith H. Wanser

Timothy G. Standish

John R. Rankin

Bob Hosken

James S. Allan

George T. Javor

Dwain L. Ford

Angela Meyer

Stephen Grocott

Andrew McIntosh

John P. Marcus

Nancy M. Darrall

John M. Cimbala

Edward A. Boudreaux

E. Theo Agard

Ker C. Thomson

John R. Baumgardner

Arthur Jones

Religion and origins

George F. Howe

A.J. Monty White

D.B. Gower

Walter J. Veith

Danny R. Faulkner

Edmond W. Holroyd

Robert H. Eckel

Jack Cuozzo

Andrew Snelling

Stephen Taylor

John Morris

Elaine Kennedy

Colin W. Mitchell

Stanley A. Mumma

Evan Jamieson

Larry Vardiman

Geoff Downes

Wayne Frair

Sid Cole

Don B. DeYoung

George S. Hawke

Kurt P. Wise

J.H. John Peet

Werner Gitt

Don Batten

In Six Days

În șase zile

De ce 50 de oameni de știință alegsă creadă în creație.

Editat de Dr. John Ashton
tradus de Cristian Monea (Centrul De Studii Facerea Lumii)

Dr. George F. Howe, botanistă

Dr. Howe este profesor la Masters College, Newhall, California, Departamentul de Științe ale Naturii și Matematică. Deține o licență în botanică de la Wheaton College, un masterat în botanică și un doctorat în botanică de la Universitatea de Stat din Ohio, unde a primit o bursă Charles F. Kettering. De asemenea, a finalizat studiile post-doctorale în botanică la Washington State University; în biologia deșertului la Universitatea de Stat din Arizona; și în biologia radiațiilor la Universitatea Cornell. Pe lângă publicarea de lucrări tehnice și cărți în domeniul botanicii, a publicat numeroase lucrări în domeniul creației vs. mega-evoluție și filozofia științei. A ocupat funcția de președinte al Societății de Cercetare a Creației din 1977 până în 1983.


În 1953, m-am înscris ca student absolvent la departamentul de botanică al Universității de Stat din Ohio (OSU). Timpul meu la OSU (1953–1959) a fost plin de cercetări în fiziologia plantelor, cursuri de botanică, întâlniri la biserică și căsătoria mea în 1955. Ca urmare, a rămas puțin timp pentru evaluarea teoriilor originilor. În timp ce nu am adoptat niciodată evoluționismul teist, am continuat să-mi orientez viziunea asupra fosilelor în jurul interpretărilor că zilele creații reprezintă perioade lungi de timp, presupunând că actele miraculoase de creație ale lui Dumnezeu au fost cumva inserate de-a lungul eonilor timpului geologic.

Într-o zi, la un curs avansat de fiziologie a plantelor, C.A. Swanson (o autoritate respectată în ceea ce privește translocarea zaharurilor în interiorul plantelor cu flori) încheia o prelegere uimitoare despre ADN și codul său genetic detaliat—un subiect care era nou și exaltant în 1955. La realizarea faptului că ADN-ul poartă informații precise cu privire la majoritatea aspectelor vieții plantelor, l-am întrebat pe Swanson cum a ajuns ADN-ul original să dețină aceste instrucțiuni complicate. Cu zâmbetul pe buze, C.A. Swanson a răspuns cu înțelepciune: „Howe, aceasta este o întrebare la care știința nu poate răspunde!”

Au avut loc la cafenea multe conversații fructuoase cu colegii absolvenți. Într-o astfel de ocazie, am discutat despre filozofiile originilor cu Bill (un creștin liberal, care susținea evoluționismul teist) și Ken (un ateist dedicat, care nu a atribuit nicio acțiune intervenției divine). Fiecare dintre noi ne-am apărat convingerile și, chiar înainte de a pleca, Ken (ateul care nu a fost de acord cu mine) a rezumat discuția noastră după cum urmează: „George, atât sistemul tău, cât și al meu, sunt coerente și clare din punct de vedere filozofic. Poziția de mijloc a lui Bill este totuși lipsită de valoare și generează confuzie! ”

În 1959, când studiile post-universitare se apropiau de sfârșit, am aplicat la mai multe colegii pentru funcții de predare a botanicii. În conformitate cu fiecare cerere, biroul de plasare OSU mi-a trimis dosarul (inclusiv transcrieri de note și diverse scrisori de referință) către fiecare colegiu. De asemenea, l-am contactat pe vechiul meu prieten și consilier, abilul John Leedy de la Wheaton College, Illinois, unde am fost student la licență. El m-a informat că există o ofertă cu normă întreagă pentru a preda în departamentul de biologie de la Westmont College, Santa Barbara, California, o școală care era cunoscută pe atunci ca „Wheaton al Vestului”. După ce mi-am vizitat casa din Columbus, Ohio, Roger Voskuyl, președintele Westmont, mi-a trimis un contract pentru a preda acolo.

Am semnat cu promptitudine acel document și l-am expediat înapoi din două motive: (1) nu au existat oferte ferme de la niciunul dintre celelalte colegii; și (2) m-am simțit oarecum obligat față de Domnul să petrec cel puțin un an predând într-un colegiu creștin în schimbul binecuvântărilor academice și spirituale pe care mi le acordase o educație la un colegiu creștin. La doar câteva zile după ce contractul a fost trimis înapoi la Westmont, o facultate din statul Washington mi-a trimis o telegramă care conținea scuze pentru confuzie și o invitație de a preda la ei pentru un salariu de 1200 de dolari, mai mult decât oferta anuală de la Westmont! În loc să trimită dosarul meu prin poștă la colegiul din Washington, biroul Universității de Stat din Ohio a trimis din greșeală la Washington dosarul unui anume George Earl Howe, un alt absolvent al OSU, care obținuse diploma în alte domenii, cum ar fi afacerile! Nedumeriți de această anomalie, oamenii din Washington au întârziat procesarea cererii mele. Până când eroarea a fost remediată și a fost trimisă o ofertă, am acceptat, desigur, celălalt loc de muncă. Mi s-a părut că această întorsătură particulară a evenimentelor a fost un semn de la Dumnezeu pentru mine de a merge la Westmont. Oferta de la Washington a fost respinsă, iar la Westmont am stat nouă ani, nu doar unul.

În ceea ce privește lucrarea pe care Dumnezeu a avut-o cu mine, această mică eroare nu a fost deloc o greșeală, ci un exemplu de serendipitate divină. La Westmont am întâlnit libertatea academică, și am avut contacte productive cu studenții și alte facultăți. Au existat oportunități de corespondență și chiar de vizită cu creaționiști de renume precum John Whitcomb Jr. și Walter Lammerts. A fost un mediu care mi-a permis să mă maturizez ca profesor creștin și să-mi reevaluez propriile idei despre registrul fosil. În ciuda unui program de predare foarte încărcat, am avut timp să încerc să dezleg nodul gordian: cum să mă ocup de geologie și Facere deodată.

Predarea unui curs despre origini m-a forțat să aprofundez atât în literatura creației, cât și a evoluției și să studiez diferitele abordări pe care cercetătorii biblici conservatori le aplicau privind evenimentele din capitolul 1 al Facerii. Manualul pe care l-am selectat despre evoluție, Evolution: Process and Product, a fost scris de EO Dodson, un genetician evoluționist remarcabil din Canada. Douăzeci de ani mai târziu, Dodson a realizat cu răbdare o corespondență de opt ani cu mine despre origini, care a dat naștere cărții noastre Creation or Evolution: Correspondence on the Current Conflict.1

În acel prim curs despre origini și în alte cursuri de știință, am prezentat două sau trei abordări ale calendarului evenimentelor creației și le-am recomandat studenților să aleagă. La unul dintre aceste cursuri, a existat o persoană talentată, pe nume Art Hubbard. Ori de câte ori am prezentat diverse teorii ale creației de lungă durată care implică interpretări deviante ale Facerii, Art obiecta și afirma cordial că a fost încălcat sensul real al pasajului cu astfel de tactici. Un alt student care a promovat o creație recentă în primele mele cursuri a fost David Nicholas, care a devenit ulterior președinte al Shasta Bible College.

În 1960, președintele departamentului, mentorul și prietenul meu, Robert Frost, m-a încurajat să citesc cărți despre geologia Potopului scrise de către geologul autodidact George McCready Price. Cred că nu ar trebui să respingem categoric scrierile oamenilor cărora le lipsește o educație formală în știință. Trebuie amintit că Lyell era avocat (nu geolog) și Charles Darwin era teolog. Bob Frost mi-a împrumutat, de asemenea, o copie a The New Diluvialism, o carte fascinantă în care autorul, Harold Clark, a explicat diferitele ansambluri de fosile în straturi mai înalte și succesive drept consecință a zonelor de viață ecologice înainte de Potop. El a propus că aceste biomuri au fost inundate și fosilizate secvențial în timp ce apele inundațiilor au crescut și s-au agitat de-a lungul primelor mase de teren. Această carte mi-a arătat că există alternative viabile la uniformitarism în explicarea „legii succesiunii florale și faunistice” bio-stratigrafice—explicații care nu implică perioade lungi și improbabile de sedimentare treptată.

La câțiva ani după aceea, a apărut o lucrare de referință în revista Scientific American, intitulată „Crises in the History of Life”, de Norman Newell, un geolog secular.2 În această lucrare, Newell a adunat numeroase dovezi care să arate că fosilele au fost depozitate prin mijloace catastrofale (nu treptate). Cu toate acestea, autorul s-a agățat de cadrul uniformitar general, speculând că multe catastrofe (nu doar una) trebuie să fi avut loc de-a lungul istoriei întinse a Pământului. Această viziune a devenit cunoscută sub numele de „uniformitarism catastrofic”, un binom care este în mod clar un oximoron. Lecturile lui Price, Clark și chiar Newell m-au obligat să-mi lărgesc orizonturile și să mă gândesc la catastrofismul geologic ca la un corolar probabil al Potopului lui Noe.

În ceea ce privește interpretarea Bibliei, un eseu monumental a fost scris de Raymond Surburg, „In the Beginning God Created”, în Darwin, Evolution, and Creation, în care acest cărturar evreu afirma că ori de câte ori cuvântul biblic „zi” (yom în ebraică) este însoțit de numărul definit, cum ar fi „prima” zi, „a doua” zi etc., înseamnă, în mod invariabil, o zi reală, nu o vârstă îndelungată.3 Acest adevăr exegetic a prins rădăcini și a început să-mi submineze speculațiile despre „zilele” din capitolul 1 al Facerii. Prin insistența sa privind cele șase zile reale ale creației, Surburg a înlăturat lecturile alternative despre intervalul de timp al creației. Această carte conținea, de asemenea, câteva capitole anti-evolutive ale unor oameni de știință creaționiști eminenți, care mai târziu au devenit colegii mei apreciați și membri ai consiliului în cadrul Societății de Cercetare a Creației: Paul Zimmerman, John Klotz și Wilbert Rusch Sr.

În timp ce am enumerat autori notabili care au promovat creaționismul pământului tânăr la începutul anilor 1960, i-am lăsat pe cei mai proeminenți la final. Deși a fost publicată la începutul anului 1961, The Genesis Flood, de Henry Morris și John C. Whitcomb Jr., cartea nu și-a găsit calea în programul meu de lectură decât după câteva luni, când fratele meu Fredrick, un distins teolog, a început să mă preseze să o studiez. Între aceste două coperți, Morris și Whitcomb adunaseră o gamă largă de date care se potriveau direct cu catastrofismul pământului tânăr.4 The Genesis Flood a fost și este încă controversată în rândul apologeților creștini.

Altă persoană care m-a determinat să mă apropii de poziția pământului tânăr a fost Bolton Davidheiser, un profesor strălucit și fără compromisuri, care predase biologie la Westmont înainte a ajunge eu acolo. După ce m-a auzit recenzând o carte la o întâlnire din 1959 a American Scientific Affiliation din Los Angeles, Davidheiser a corespondat cu mine despre neutralitatea mea cu privire la problema timpului din Facere. În propriul său mod direct și nevinovat, el a ajutat la clarificarea poziției mele privind originile.

Până în 1963 drumul meu s-a intersectat cu cel al lui Walter Lammerts, un om de știință creaționist care devenise deja cunoscut sub numele de „Tatăl creșterii moderne a trandafirilor” datorită succesului său în producerea unor trandafiri extrem de populari precum „Charlotte Armstrong” și „Regina Elisabeta”. În 1964, Walter a fost primul președinte al Societății de Cercetare a Creației. Deși știa de îndoielile mele persistente cu privire la un pământ tânăr, mi-a permis totuși să devin membru CRS.

La invitația mea, Lammerts a ținut un seminar de creație la Westmont la care au participat studenți, profesori și vizitatori din afara campusului. El m-a încurajat să urmăresc studiul ratelor de germinare a semințelor după săptămâni de stat în apele oceanului, ca mijloc de a înțelege cum ar fi putut supraviețui plantele în timpul și după Potop. De asemenea, Lammerts mi-a stârnit interesul pentru a efectua mai târziu diverse proiecte de cercetare a creației la Los Angeles Baptist College (acum The Masters College) din Newhall, California.

Mulți dintre colegii horticultori ai lui Lammerts au crezut în evoluția treptată, implicând perioade lungi de timp. Dar, în calitate de creaționist, Lammerts a presupus că orice variație posibilă va avea loc în prezent și rapid. El a atribuit realizările sale în creșterea plantelor acestei presupuneri de bază. Prietenii săi evoluționiști au simțit că există puține șanse să realizeze vreo schimbare imediată. În mod ironic, Lammerts, creaționistul, a fost cel care a continuat să găsească aceste schimbări și să le folosească în dezvoltarea de trandafiri noi!

Cercul de prieteni personali al lui Lammerts a inclus întotdeauna câțiva „bătrâni” și chiar și câțiva macro-evoluționisti de bază, cu care a purtat dialoguri aprinse, dar prietenoase. Aici cred că este o lecție importantă pentru creaționiști: ori de câte ori este posibil, să adoptăm o abordare pacifistă față de adversarii noștri.

Un prag în gândirea mea a fost treptat trecut în 1964. Până atunci mi se păruse că există suficiente dovezi științifice care necesitau vârste îndelungate. Mi-am imaginat că fenomene precum dezintegrarea C-14, datarea U-238, formarea cărbunelui și crearea petrolului au mărturisit incontestabil o preistorie vastă a pământului. Totuși, după ce am depășit „diviziunea continentală” mentală, mi-a devenit din ce în ce mai evident că nu există nimic în știința empirică care să oblige pe cineva să îmbrățișeze miliardele sau chiar milioanele de ani.

Metoda U-238 și alte „ceasuri” radio-chimice se bazează pe ipoteze nedemonstrabile, care în unele cazuri au fost, de fapt, falsificate. Nu există nicio piatră sau orice alt obiect, de exemplu, care să spună: „Am 40 de milioane de ani; folosește-mă ca probă de calibrare.” [Notă a Ed. CMI: Pentru mai multe informații, vedeți Teme: Datarea.]

Datarea C-14 a dus chiar la trunchierea estimărilor anterioare pentru timpul scurs de la începutul erei glaciare. Dezechilibrul dintre rata măsurată a dezintegrării C-14 și rata producției sale atmosferice susține o vârstă mai mică de 10 000 de ani pentru atmosfera terestră. Și continuă tot așa. Nu există nici măcar un singur fapt științific care să ofere o demonstrație fără echivoc a vârstelor îndelungate. Toate datele au explicații alternative favorabile în contextul unei creații recente.

Întrebarea mea cea mai importantă s-a schimbat din „Cum putem interpreta Scriptura pentru a se potrivi veacurilor îndelungate cunoscute din știință?” la „Există vreo caracteristică a vreunei metode de datare care să satisfacă, de fapt, toate criteriile obișnuite ale științei reale?”

Pe măsură ce se apropie sfârșitul acestei epoci și Judecata finală, credincioșii de pretutindeni sunt constrânși să reafirme adevărurile literale pe care Dumnezeu le-a dezvăluit despre origini. Într-o zi, trebuie să răspundem cu toții la întrebarea stăruitoare a lui Hristos, „Dar Fiul Omului, când va veni, va găsi, oare, credință pe pământ?” (Luca 18:8)

Referințe și note

  1. Edward O. Dodson and George F. Howe, Creation or Evolution: Correspondence on the Current Conflict, University of Ottawa Press, Ottawa, Canada, 1990. Înapoi la text.
  2. Norman Newell, Crises in the History of Life, Scientific American 208(2):76–92, 1963. Înapoi la text.
  3. Raymond Surburg, In the Beginning God Created ; in: Paul Zimmerman (Ed.), Darwin, Evolution, and Creation, Concordia Publishing House, St. Louis, MO, pp. 36–81, 1959. Înapoi la text.
  4. Henry M. Morris and John C. Whitcomb Jr., The Genesis Flood, Presbyterian and Reformed, Phillipsburg, NJ, 1960. Înapoi la text.

Alte lecturi