Explore

Pääkirjoitus, Luominen-lehden numero 1

Erkki Jokisalo

Oletko huomannut, että kristinuskon ”hälytyskellot” soivat Suomessa? Kristikunta kamppailee monenlaisten ongelmien kanssa, joista yksi on se, että kirkot ammottavat tyhjyyttään. Evankeliumin julistaminen ”täyttää” vain harvoin kirkkoja, joten ihmisiä yritetään houkutella sinne kaikenmaailman viihteellisillä tilaisuuksilla.

Julkisuudessa evoluutioon pohjautuva, tieteen kaapuun naamioitunut ajattelutapa pyrkii muuttamaan Jumalan sanan ihmisten sepittämäksi myytiksi. Myös monet kristityt ovat yrittäneet sovittaa evoluutiota Raamattuun ymmärtämättä, että tarkemmin ajateltuna siitä seuraa koko evankeliumin sanoman tuhoutuminen. Onko siis ihme, kun ihmisten kiinnostus evankeliumiin on vähentynyt?

Australiassakin monet kirkot ovat jo pitkään tinkineet Raamatun arvovallasta. Tämän takia lääkäri Carl Wieland aloitti lähes 30 vuotta sitten Creation ex nihilo-lehden julkaisun. Nykyään lehden nimi on Creation ja sillä on tilaajia yli 140 maassa. Luominen-lehti on valikoima aiemmin Creation-lehdessä julkaistuista artikkeleista. Creation-lehteä julkaisee kristillinen järjestö nimeltään Creation Ministries International, joka on omistautunut julistamaan Jeesuksen Kristuksen evankeliumia sekä auttamaan kristittyjä uskonsa puolustamisessa. Erityisen huomion kohteena on Ensimmäinen Mooseksen kirja, koska Raamatun kirjoista juuri sen arvovaltaa vastaan hyökätään eniten.

Myös näin tiedeaikakautena Kristuksen ruumis tarvitsee rohkaisua, jotta se luottaisi kokosydämisesti Jumalan sanaan. Samalla sen täytyy oppia puolustamaan uskoaan sekä antamaan epäilijöille loogisia vastauksia. Nykyään tieteellisesti kestäviä vastauksia on tarjolla enemmän kuin koskaan, mutta vain harvat ovat niistä kuulleet. Kannattaa tutustua siihen mitä monet kuusipäiväiseen, äskettäin tapahtuneeseen luomiseen uskovat tiedemiehet ovat saaneet selville.

Runsasta Jumalan siunausta ja antoisia lukuhetkiä!

Erkki Jokisalo, Farmasian Tohtori