Explore
Also Available in:

Kun Jumala teki jotakin aivan tyhjästä

1. päivä


Luominen #3:12–15 (Luominen.fi)

KAUAN SITTEN ei ollut olemassa mitään. Ei ollut maailmankaikkeutta, ei taivasta, ei aurinkoa, ei kuuta, ei tähtiä eikä maapalloa. Ei ollut vettä. Ei ollut kasveja, ei puita, ei eläimiä eikä ihmisiä. Ei ollut olemassa mitään. Ei yhtään mitään. Paitsi tietenkin Jumala. Hän on ollut aina olemassa.

9481-afk-main-circledweb
Jumala teki neljä tärkeää asiaa luomisviikon ensimmäisenä päivänä: ajan, avaruuden, aineen ja valon.

Jumala päätti, että Hän haluaisi kaikkien edellä mainittujen asioiden syntyvän. Hän tekisi ne kaikki kuudessa päivässä, ja jokaisena niistä Hän loisi jotakin erilaista. Kutsumme tätä viikkoa luomisviikoksi.

Alussa loi Jumala taivaan ja maan. Ja maa oli autio ja tyhjä, ja pimeys oli syvyyden päällä, ja Jumalan Henki liikkui vetten päällä. Ja Jumala sanoi: "Tulkoon valkeus". Ja valkeus tuli.Ja Jumala näki, että valkeus oli hyvä; ja Jumala erotti valkeuden pimeydestä. Ja Jumala kutsui valkeuden päiväksi, ja pimeyden hän kutsui yöksi. Ja tuli ehtoo, ja tuli aamu, ensimmäinen päivä.
Ensimmäinen Mooseksen kirja 1. luku, jakeet 1–5

Luomisviikon ensimmäisenä päivänä Jumala loi neljä tärkeää asiaa!

 1. Aika. Saatat yllättyä siitä, että Jumalan täytyi luoda jopa ”aika”. Sitä ”ennen” edes aikaa ei ollut olemassa. Vain Jumala oli olemassa. Hän on ikuinen.
  Niinpä ”ennen” alkua (1. Moos. 1:1) ei ollut sellaisia asioita kuin aika tai…
 2. Avaruus. Jumalan täytyi luoda avaruus, että olisi paikka, jonne Hän voisi laittaa kaiken luomansa.
 3. Aine. Jumalan täytyi luoda myös maapallo. Aluksi Hän loi kaiken sen, josta maapallo koostuu ja lisäksi paljon, paljon vettä. Jumala loi kaikki nämä aineet, ja kaiken muunkin, tyhjästä. Miten se tapahtui? No, Jumala yksinkertaisesti käski kaiken syntyä ja niin tapahtui. Hänen Sanansa on niin voimallinen, ettei tarvittu mitään muuta.
  Aluksi maapallo oli veden peitossa; se ei siis ollut sula möykky. Jumalan Henki oli siellä. Seuraavien päivien aikana Hänen valtansa ja voimansa tulisivat tekemään maapallosta kauniin paikan ihmisten ja eläinten asua. Mutta ensin Jumala teki paikan valoisaksi…
 4. Valo. Alussa kaikkialla oli hyvin, hyvin pimeää – pilkkopimeää. Niinpä Jumala loi valon ensimmäisenä päivänä, sen jälkeen kun Hän oli tehnyt ajan, avaruuden ja aineen. Miten Hän teki valon? Hän sanoi vain: ”Tulkoon valkeus”, ja valkeus tuli. Tämä ei ollut ongelma Jumalalle. Jälleen tarvittiin vain Hänen Sanansa.

Tämä valo ei ollut aurinko, koska Jumala oli päättänyt, että Hän tekee auringon vasta neljäntenä päivänä. Mistä tämä valo sitten tuli? Raamattu ei kerro meille, mikä tämä valonlähde oli, mutta tiedämme, että se loisti alussa maapallolle, ja samalla maapallo pyöri. Uudessa taivaassa ja uudessa maassa valonlähteenä tulee olemaan Itse Jumala (Ilm. 22:5).

Koska valo oli maapallon toisella puolella, silloin maapallon pyöriessä ympäri osa maapallosta oli välillä valossa ja osa pimeydessä. Jumala antoi nimet näille kahdelle ajanjaksolle. Hän kutsui valon ”päiväksi” ja pimeyden ”yöksi”. Hän oli tehnyt ensimmäisen 24-tuntisen päivän, ja meille keinon mitata ajankulkua.

Jumala sanoi, että valo oli ”hyvä”. Tämä tarkoittaa, että se oli täydellinen osa Jumalan luomissuunnitelmaa, ja Jumala oli siihen tyytyväinen. Hän tiesi, että tarvitsemme valoa, jotta näemme ympärillemme. Hän tiesi myös, että tarvitsisimme pimeyttä saadaksemme nukuttua paremmin yöllä.

Luominen tarvitsee Luojan

9481-somethingoutofnothing
Jumalalla ei ollut alkua. Hän loi ajan, avaruuden, aineen ja valon. Voimme luottaa tähän, koska Hän sanoo että Hänen ajatuksensa ovat korkeammat kuin meidän ajatuksemme (Jes. 55:9).

Jotkut ihmiset, jotka uskovat evoluutioon, yrittävät kertoa meille TV-ohjelmissa ja kirjoissa, että aika, avaruus, aine, energia ja kaikki muutkin tekivät itse itsensä, sattumalta. Mutta miten mikään voi tehdä itsensä, ennen kuin se on ollut olemassakaan?

Toiset sanovat, että maailmankaikkeus on ollut aina olemassa. Tämä ei voi olla totta. Jos maailmankaikkeus olisi ollut aina olemassa, aurinko ja kaikki tähdet olisivat jo kauan sitten käyttäneet kaiken energiansa loppuun eivätkä enää loistaisi. Tällaiset olosuhteet tekisivät kaiken niin kylmäksi ja elottomaksi, että sellaista kutsutaan nimellä ”lämpökuolema”. Mutta sitä ei ole tapahtunut, vai mitä? Näemme yhä auringon ja tähdet, joten maailmankaikkeus ei ole voinut olla aina olemassa.

Jotkut tiedemiehet, mutta eivät läheskään kaikki, ehdottavat, että aikoinaan on ollut alkuräjähdys, josta kaikki on saanut alkunsa. Mutta oletko koskaan nähnyt räjähdyksen saavan aikaan mitään muuta kuin valtavan sotkun? Me tiedämme Jumalan Sanasta (Raamatusta), ettei Jumala käyttänyt evoluutiota eikä alkuräjähdystä tehdäkseen kaiken. Hän ei käyttänyt evoluutiota eikä alkuräjähdystä tehdäkseen yhtään mitään! Hänen ei tarvinnut. Hän on kaikkivaltias. Tämä tarkoittaa, että Hän on ehdottoman voimallinen. Kyllin voimallinen tekemään, mitä vain Hän haluaa tehdä, kuten ajan, avaruuden, aineen, energian ja kaiken muunkin. Hän loi kaiken – vain Sanallaan.

Jumalan ei tarvinnut tehdä kokeilujakaan. Kaikki, mitä Hän teki, Hän teki oikein heti ensimmäisellä kerralla.

Kuka teki Jumalan?

Jotkut ihmiset kysyvät: ”Jos kaikelle tarvitaan joku tekijä, kuka sitten teki Jumalan?” Vastaus on, että kaikki, joilla on alku, tarvitsevat jonkun tekijän. Mutta Jumalalla ei ollut alkua. Hän on ollut aina olemassa, joten Hän ei tarvinnut ketään tekemään Itseään!

Evoluutioon uskovat sanovat mielellään, että maailmankaikkeus on miljardien vuosien ikäinen, mutta Raamattu kumoaa tämän. Kun laskemme yhteen ihmisten ikiä ja muita ajanjaksoja Raamatusta (esimerkiksi 1. Moos. 5 ja 11 sekä 47:9; 1. Kun. 6:1), huomaamme, että luomisviikko on ollut noin 6 000 vuotta sitten.

Luomiskertomus, jonka Jumala on kuvaillut meille Ensimmäisessä Mooseksen kirjassa, ei ole satua, ei runoutta eikä myöskään vertaus. Se on luotettava kuvaus siitä, mitä todella tapahtui.

Se kertoo maapallon ja maailmankaikkeuden historian aivan alusta lähtien, ja se kertoo myös, miten kaikki sai alkunsa. Se on tieteellisesti täsmällinen, ja se osoittaa meille kaikkivaltiaan Luoja-Jumalamme voiman, viisauden ja hyvyyden.

”Alussa loi Jumala taivaan ja maan. Ja maa oli autio ja tyhjä, ja pimeys oli syvyyden päällä, ja Jumalan Henki liikkui vetten päällä. Ja Jumala sanoi: ’Tulkoon valkeus’. Ja valkeus tuli. Ja Jumala näki, että valkeus oli hyvä; ja Jumala erotti valkeuden pimeydestä. Ja Jumala kutsui valkeuden päiväksi, ja pimeyden hän kutsui yöksi. Ja tuli ehtoo, ja tuli aamu, ensimmäinen päivä.”


TOIMINTAA:

9481-afk-2-main-copyweb
Pyöritetään sitä uudelleen ja katsotaan, miten tarra kiertää kuuden päivän halki!

Pimeys ja valkeus; yö ja päivä

Mitä tarvitset:

 • Taskulampun ja ystäväsi (tai jonkun perheestäsi) pitämään sitä (katso kuva)
 • Pimeän paikan (tai odota yöaikaa)
 • Narua, jonka toinen pää on kiinnitetty palloon (käytä vaikka teippiä)
 • Jotakin, mihin voit ripustaa pallon, niin että se voi pyöriä vapaasti ympäri
 • Värillisen tarran

Mitä pitää tehdä:

 1. Opettele ulkoa Ensimmäisen Mooseksen kirjan 1. luvun 3. jae. Sitten, kun olet ripustanut pallon roikkumaan, pyydä ystävääsi olemaan valmiina osoittamaan palloa taskulampun valolla.
 2. Sammuta kaikki muut valot.
 3. Huuda taskulamppua pitävälle henkilölle Ensimmäisen Mooseksen kirjan 1. luvun 3. jae:Ja Jumala sanoi: ’Tulkoon valkeus’. Ja valkeus tuli.
 4. Katso palloa. Sinun pitäisi nähdä, että vain toinen puoli pallosta on valossa, samalla kun toisella puolella on pimeää.
 5. Kiinnitä nyt värillinen tarra palloon valon ja pimeän rajalle. Käännä palloa hitaasti, niin että pallossa oleva värillinen tarra kiertää ensin pimeällä puolella ja sitten valoisalla puolella ja palaa näin taas lähelle sinua.

Mitä tämä kaikki sitten tarkoittaa?

Muista, että Ensimmäisessä Mooseksen kirjassa (1:5): ”Jumala kutsui valkeuden päiväksi, ja pimeyden hän kutsui yöksi”. Kun siis pallo kuvaa maapalloa, silloin pallon (eli maapallon) valoisalla puolella on päiväaika ja pimeällä puolella (maa)palloa on yöaika. Yksi yö/päivä-jakso kuvaa yhtä päivää – se on aika, joka maapallolta kuluu, kun se pyörähtää kerran ympäri. Kuka keksi tällaisen? Jumala! Kun pyöräytit palloa (maapalloa), niin että värillinen tarra kiersi ensin pimeyden läpi (yö) ja sitten valon läpi (päivä), se on sama, mitä tapahtui aivan ensimmäisenä päivänä: ”Ja tuli ehtoo [yöaika], ja tuli aamu [päiväaika], ensimmäinen päivä”.