Share
A- A A+

Article from:

Creation  Volume 32Issue 1 Cover

Creation 32(1):56
January 2010

Muotoja monia—kaikki samaa konia

kirjoittanut: David Catchpoole
suomentanut: Kalle Hautamäki

A giant horse standing over a tiny horse

Oheisessa kuvassa on maailman suurin sekä maailman pienin hevonen. Belgialainen vetohevonen Radar on säkäkorkeudeltaan (202 cm) huimasti ruskeaa minitamma Thumbelinaa (44,5 cm) isompi.1

Molemmat ovat täysikasvuisia ja asuvat Yhdysvalloissa—Radar on kotoisin Texasista ja Thumbelina Missourista. Radar painaa 1090 kg—kaikki on suurempaa Texasissa!?—kun taas Thumbelina painaa vain 29,5 kg.

Vaikka otetaan huomioon sekin seikka, että orit ovat yleensä tammoja suurempia, tämä esimerkki todistaa siitä valtavasta muuntelun määrästä, joka on mahdollista hevosen koon suhteen. Tällä muuntelulla ei ole mitään tekemistä evoluution kanssa. Pikemminkin se on hyvä osoitus alkuperäiseen luotuun hevoslajiin sisälletystä muuntelukyvystä (1. Moos. 1: 24 25). Kaikki erilaiset eliöt luotiin lisääntymään ”kukin lajinsa mukaan”. Radar ei ole ”kehittyneempi” kuin Thumbelina—huolimatta evoluution kannattajien yrityksistä esittää hevosten kehittyneen suurin piirtein Thumbelinan kokoisesta eläimestä miljoonien vuosien aikana. Olemme aiemmin osoittaneet, etteivät fossiilit eivätkä nykyajan havainnot tue paljon mainostettuja oppikirjojen väitteitä2 hevosten evoluutiosta.3,4 Radar on hevonen. Thumbelina on hevonen. Ja jos ne saisivat jälkikasvua (ehkäpä keinosiemennyksen avulla?), jälkeläiset olisivat tietenkin myös hevosia!

Lähdeluettelo

  1. The Daily Mail (UK). The world’s tallest horse meets the world’s smallest, dailymail.co.uk/news/article-471121/The-worlds-tallest-horse-meets-worlds-smallest.html, 27 July 2007. Takaisin.
  2. Catchpoole, D., Encyclopedic truth or worldly wisdom? Creation 22(4):50–52, 2000; creation.com/encyclo. Takaisin.
  3. Sarfati, J., The non-evolution of the horse Special creation or evolved rock badger? Creation 21(3): 28–31, 1999; creation.com/horse. Takaisin.
  4. Holt, R., What about horse toe evolution? creation.com/horsetoe, 25 July 2008. Takaisin.

Expand this site. Besides the over 8,000 fully searchable articles on this site, we want to add many more ways to reach a media-soaked culture. But it requires expertise to do it. Help us expand our methods of outreach. Support this site

Comments closed
Article closed for commenting.
Available only from day of publication.
Copied to clipboard
8653
Product added to cart.
Click store to checkout.
In your shopping cart

Remove All Products in Cart
Go to store and Checkout
Go to store
Total price does not include shipping costs. Prices subject to change in accordance with your country’s store.