Explore

Vdor Nezemljanov: Predgovor in uvod

avtor
prevod Gorazd Novak

PREDGOVOR

ZAKAJ BI SE KOZMOLOG ZANIMAL ZA NLP?

Predgovor dr. Johna G. Hartnetta, ki ima doktorat iz fizike, pridobljen na University of Western Australia, kjer zdaj poučuje in je raziskovalni sodelavec. V času pisanja je sodelavec pri razvoju ultranatančne tehnologije atomskih ur, ki bodo uporabljene na mednarodni vesoljski postaji. Njegove ostale raziskave vključujejo radar z ultranizkim šumom, testiranje temeljnih teorij fizike, kakršna je splošna relativnost, in meritve spreminjanja temeljnih konstant ter njihove kozmološke implikacije. Objavil je preko 40 člankov v znanstvenih revijah in ima dva patenta.

Najprej zato ker imam rad napete zgodbe.

Drugič, znanost nima vseh odgovorov.

Čeprav sem kozmolog na vodilni avstralski univerzi in sem opravil veliko raziskav s področja temeljnih teorij fizike ter meritev časovne odvisnosti tako imenovanih konstant, vem, da obstaja veliko skrivnosti, ki se jih ne da rešiti z enostavnimi eksperimenti.

NLP so ena največjih skrivnosti našega časa, pravzaprav vseh časov, ki privablja na milijone vernikov (in kar nekaj skeptikov). »Kaj so NLP?« je vprašanje, ki si ga je verjetno zastavil že vsak. Mnogi so si že izoblikovali mnenje o tej temi. Toda namesto da kar tako zaključimo celotno razpravo, bi moral odprt človek vsaj pretehtati vse dokaze, preden pride do zaključka. Zakaj zavrniti možnost NLP, razen če imate že ustvarjeno mnenje, ki ga ne želite ogroziti.

Raziskovanje NLP nudi obilico dragocenih spoznanj, ki presegajo odgovor na vprašanje, ali so se Nezemljani zares raztreščili v Roswellu. Proučevanje te nadvse aktualne teme razkrije številne širše resnice o človeški naravi, življenju in nadnaravnem. Poleg tega je Garyjeva knjiga zanimivo branje, ker se dotika raznih popularnih tem – znanstvene fantastike, znanih filmov, vladnih zarot, prevar, resnih raziskav in celo najstarejšega ter čedalje bolj priljubljenega 'vira' o nezemeljskih vsiljivcih, hebrejskih Pisem, kot jih je med drugimi populariziral Erich von Däniken v Chariots of the Gods (Kočije bogov).

Preučevanje nezemeljskega življenja vzbuja tudi vprašanje o tem, kako je nastalo naše vesolje. To je vprašanje, ki ga raziskujem. Znanstveniki, ki preučujejo izvor, zgodovino in zgradbo vesolja [cosmos], so kozmologi. Skoraj vsi sodobni kozmologi verjamejo, da je vse brcnil v obstoj veliki pok pred približno 15 milijardami let in da se je vse življenje v vesolju evolucijsko razvilo po naravnih procesih. Toda odkril sem, da tovrstna znana 'dejstva' – prav tako kot raziskovanje NLP – niso vedno tako jasna, kot nam dopovedujejo, ter da je vprašanje, od kod smo prišli, neposredno povezano s tematiko Nezemljanov in NLP, ki jih obravnava ta zanimiva knjiga.

Kozmologom se skoraj 100 let po objavi Einsteinovih teorij izvor in zgradba vesolja še vedno izmikata. Danes so nove kozmološke teorije številnejše kot kadarkoli prej. V resnici ves čas postajajo čedalje bolj eksotične, pri čemer prihaja do grotesknih protislovij, kar odpira vrata vsakovrstnim verovanjem.

Morda ste slišali že veliko različnih razlag za NLP, toda Garyjeva knjiga podaja raziskave, ki odpirajo oči in bralca silijo, da ponovno premisli svoje predpostavke o tem, kaj je res. Knjiga je bila nadvse zanimiva in koristna, zato verjamem, da bo pritegnila tudi vas. Če se strinjate z Garyjevimi zaključki ali ne, na to tematiko ne boste nikdar več gledali tako kot doslej.

Pripravite se, da bodo vaše predpostavke o tem svetu in o vesolju izzvane. Kar 'vidimo', ni vedno to, kar se zdi!

UVOD

ZAKAJ NAPISATI ŠE ENO KNJIGO O NLP?

O pojavu NLP je bilo napisanega in izrečenega že veliko. Od kod prihajajo? Kaj je njihov namen? Nam lahko povedo, od kod prihajamo? Pri tolikih trditvah o stikih in izkušnjah z Nezemljani bi pričakovali, da so vsa vprašanja že odgovorjena. Toda videti je, da vprašanja ne pojenjajo. Prav nasprotno.

Rastoča popularnost NLP vas lahko preseneča, če si niste nikdar vzeli časa, da bi se o tem podrobneje pozanimali. Je možno, da NLP niso več deležni tolike pozornosti kot nekdaj, ker je ideja, da so Nezemljani med nami, v večji meri postala del prevladujočega mišljenja? Kar vprašajte najstnike in nekaj jih bo odgovorilo, da verjamejo, da Nezemljani obstajajo in da so morda izvorni stvarniki človeštva.

Kot mladeniču mi je ljubezen do znanstvene fantastike in tujih svetov oblikovala pogled na moje mesto v vesolju. Ko gledam nazaj, vidim, da sem verjel v reči, za katere sem hotel, da so resnične. Toda celo tedaj sem se boril z vprašanjem prave narave Nezemljanov in očitnimi protislovji pojava NLP. Danes se zavedam, da je to 'bojevanje s protislovji' običajno tako med resnimi raziskovalci kakor tudi med običajnimi ljudmi.

To knjigo sem napisal iz pristne želje, da bi razumel in nato delil resnico o tem pojavu, pri čemer sem dokaze skušal pretehtati karseda objektivno. Čeprav se včasih ne strinjam z ostalimi raziskovalci, zelo spoštujem in sočustvujem z ljudmi, ki so vpleteni v pojave Nezemljanov, včasih z zelo vznemirjujočimi posledicami, kot boste videli. Nenazadnje, kako bi vi ravnali z nekom, ki iskreno verjame, da ga redno obiskujejo Nezemljani, in ki trdi, da zdaj zanje opravlja poslanstvo miru? Ali pa z osebo, katere samopodoba in značaj sta bila za vedno spremenjena zaradi njenega prepričanja o tem, da je bila podvržena brutalnim medicinskim eksperimentom na krovu vesoljske ladje? Potem so tu še poročila milijonov navadnih ljudi, ki so domnevno videli NLP na nebu, kako izvaja zračne akrobacije, ki nasprotujejo logiki.

Verjamem, da vas bo raziskovanje najboljših razpoložljivih dokazov o glavnih dogodkih in ključnih temah, povezanih z NLP, pripeljalo do zanesljivega in zadovoljivega zaključka.

Dodatek k peti izdaji in vsem nadaljnjim

Prvi natis knjige leta 2005 je bil rezultat mojih premišljevanj in dolgoletnih raziskav pojava. Zaradi številnih ljudi, ki so me kontaktirali po branju te knjige, se je raziskovanje kasneje razširilo ter okrepilo. Kasneje in zaradi te knjige se je raziskovanje razširilo ter okrepilo zaradi številnih ljudi, ki so me kontaktirali po branju. To je povečalo možnost, da sem zapiske primerjal z ostalimi ufologi [raziskovalci pojavov NLP, op. prev.], kar je vodilo v odlično neposredno 'testno območje', nekakšen poligon, če hočete, na katerem je možno testirati zaključke te knjige. Lahko potrdim, da nič po prvi objavi ni povzročilo, da bi spremenil svoj pogled na to, kar se v resnici dogaja.

Kljub temu pa je obstajalo področje, o katerem nisem bil povsem prepričan. Šlo je za mehanizme, ki bi lahko pojasnili nekatere podrobnosti in zgodbe, ki se nanašajo na domnevne ugrabitve ali 'srečanja četrte vrste'. Zaradi obilice gradiva, ki ga sedaj razumem, verjamem, da novo poglavje ponuja rešitev ali zadnji košček sestavljanke, ki se izmika raziskovalcem. Zaključki bodo morda mnoge presenetili, čeprav verjetno niso tako spektakularni, kot bi nekateri mislili. Nazadnje, po srečanju s tolikimi ljudmi, ki imajo izkušnje z NLP, je moja ponižna molitev, da bi našli pomoč in tolažbo v tem, da določijo pravo naravo tega, kar se jim v resnici dogaja.

Soli Deo gloria.

ZAHVALA

Hvaležno se zahvaljujem Frances, moji ženi in življenjski sopotnici, ki je pregledala prve osnutke. Zahvaljujem se moji potrpežljivi družini, ki je verjetno mislila, da so me med dolgimi urami, ko sem 'izginil' za domačim računalnikom, zares ugrabili Nezemljani. Družina, rad vas imam! Dr. Carlu Wielandu se zahvaljujem za vero, prijateljstvo, spodbudo, urejanje in stalne izboljšave. Souredniku Miku Matthewsu se zahvaljujem za spodbudo in trdo delo. Na različnih stopnjah nastajanja knjige dolgujem številnim pregledovalcem, urednikom, pomočnikom in svetovalcem. To so: Brendon O'Loughlin, Steve Cardno, Kym Holwerda, dr. Jonathan Sarfati, Philip Bell, dr. John Hartnett in Alex Williams. Zahvala za pomoč gre tudi Ronaldu Storyju in Joeju Jordanu. Hvala tudi Jessici Spykerman za njeno prizadevnost in sposobnost oblikovanja pri končnem urejanju.