Explore
Also Available in:

Ce grupe sanguine au avut Adam și Eva?

Terry T. readuce în discuție problema modului în care ar fi putut apărea grupe sanguine diferite dacă am fi toți urmași ai lui Adam și Eva. Dr. Jonathan Sarfati răspunde.

Tradus de Cristian Monea (Centrul De Studii Facerea Lumii).

Tocmai am văzut reclamadvs., spunând că Adam și Eva ar avea nevoie doar de grupele sanguine A și B. Dacă Eva a fost creată din coasta lui Adam, nu ar avea aceeași grupă sanguină ca el?

Mă bucur că am găsit pagina dvs. Sunt dornic să iau în considerare punctul dvs. de vedere.

123rf.comblood-test-kit

Dragă Terry,

Aceasta ar depinde de modul în care Dumnezeu a creat-o pe Eva din Adam.

Un model posibil este că Eva a fost o clonă a lui Adam, cu excepția, desigur, a cromozomilor sexuali, deoarece femeile sunt XX, iar bărbații sunt XY. Deci propunerea, întorcându-ne la răposatul Dr A.E. Wilder-Smith și apărată în comentariul meu The Account Genesis, este că Dumnezeu a eliminat Y și a dublat X. Această propunere a fost obținută în mod independent de către geneticianul Dr Robert Carter (vedeți lucrarea sa, The Non-Mythical Adam and Eve! Refuting errors by Francis Collins and BioLogos).

În acest caz, Eva ar fi avut, într-adevăr, aceeași grupă sanguină ca Adam. Dacă este așa, atunci scenariul cel mai probabil este că ambii aveau grupa AB. Deci, cum explicăm grupa zero O? Așa cum am documentat acum 20 de ani în lucrarea mea, Blood types and their origin, grupa zero a apărut, probabil, dintr-o mutație a lui A. Întrucât este atât de comună în lume, trebuie să fi apărut înainte de despărțirea populației la Babel, probabil chiar înainte de Potop.

Mai recent, Dr. Carter și Dr John Sanford au sugerat că Eva era o clonă haploidă. Adică, Dumnezeu nu a eliminat doar cromozomul Y, ci jumătate din tot genomul lui Adam, apoi a duplicat întreaga jumătate. Deci, în cazul în care Adam a fost heterozigot, nu doar în cromozomii de sex, ci peste tot, Eva a fost homozigot.

În acest caz, este foarte probabil ca gena A să fie duplicată din AB-ul heterozigot, pentru a face pe Eva AA. Acest lucru ar explica de ce astăzi A este mult mai comună decât B. Aici, de asemenea, O este o mutație timpurie a lui A; există un acord general în această privință, atât între creaționiști și evoluționiști.

În cazul în care vă faceți griji că homozigozitatea totală ar avea probleme similare cu consangvinizarea modernă, nu vă îngrijorați. Principala problemă cu consangvinizarea este reprezentată de mutații sau erorile de copiere genetică și, în special, de a fi homozigot într-o alelă mutantă (vedeți The dangers of inbreeding, în ‘Parade of mutants’—pedigree dogs and artificial selection). Dar, deoarece Dumnezeu a creat totul „bun foarte” și El nu face greșeli, Adam și Eva nu ar fi avut nicio mutație. Deci, această problemă nu ar fi apărut – la fel și în cazul căsătoriei lui Cain cu sora sa.