Explore

Pääkirjoitus, Luominen-lehti numero 3

9487-luominen3-cover

Erkki Jokisalo

Ian Macreadie, arvostettu ja palkittu tutkija (haastattelu, s. 10-11), on yksi niistä monista tutkijoista, jotka uskovat Raamatun kuvaukseen luomisesta ja pitävät ”molekyyleistä mieheksi”-evoluutiota täysin järjettömänä ajatuksena.

Monille ihmisille on kuitenkin saatu uskoteltua, että evoluutio on tieteellinen tosiasia. Myös monet kristityt ovat joutuneet tähän samaan ansaan ja selviytymiskeinona tästä hankalasta tilanteesta he ovat kompromissina alkanet uskoa Jumalan käyttäneen evoluutiota. Evoluutiota ei ole kuitenkaan mahdollista sovittaa Raamattuun, vaan kyse on täysin tarpeettomasta ajatushirviöstä (lue joitakin perusteluja Werner Gittin kirjoituksesta: s. 22-24).

Raamattu kertoo meille, että Jumala on luonut maailman Jeesuksen kautta (Hebr. 1:2). On selvää, että kristittyjen tulee vastustaa evoluution kaltaisia uskomuksia, jotka räikeästi riistävät kunnian Luojaltamme. ”Sinä, meidän Herramme ja meidän Jumalamme, olet arvollinen saamaan ylistyksen ja kunnian ja voiman, sillä sinä olet luonut kaikki, ja sinun tahdostasi ne ovat olemassa ja ovat luodut” (Ilm. 4:11). Muistakaamme myös Paavalin sanat: ”Me hajotamme maahan järjen päätelmät ja jokaisen varustuksen, joka nostetaan Jumalan tuntemista vastaan, ja vangitsemme jokaisen ajatuksen kuuliaiseksi Kristukselle…” (2. Kor. 10:5). Evoluutio on selvästi nostettu Jumalan tuntemista vastaan, ja se myös tuhoaa kristinuskoa erittäin salakavalasti ja vakavammin kuin ensi näkemältä vaikuttaisi.

Sukulaisemme, ystävämme, tuttavamme ja erityisesti nuoremmat sukupolvet ovat vaikeassa asemassa, koska tiedotusvälineet, internet, koulutusjärjestelmä yms. antavat lähes poikkeuksetta vain yksipuolisesti evoluutiota puolustavaa informaatiota. Tarjolla on paljon vastauksia, jotka antavat ”oikeutuksen” hylätä Jumalan.

Sillä on merkitystä pystymmekö loogisesti puolustamaan jatkuvasti hyökkäyksen kohteena olevaa kristinuskoa. Sillä on merkitystä onko meillä vastauksia tai materiaaleja, joilla voimme auttaa näissä kysymyksissä uskonkriisiin joutuneita tai kokonaan uskolle selkänsä kääntäneitä ihmisiä. Koska kaikki kuitenkin törmäävät väitteisiin, jotka voivat kylvää epäilyksen siemenen kristinuskoa kohtaan, olisi paljon parempi tarjota tietoa jo niin hyvissä ajoin, että mahdollisilta kriiseiltä voitaisiin kokonaan välttyä.

Erkki Jokisalo, farmasian tohtori