Explore
Also Available in:

Pullon sanoma

, Luominen 3:21

Vanha konglomeraattikiveen hautautunut pullo (kuva alla oikealla) kertoo hämmästyttävää sanomaa Etelä-Afrikan Kapkaupungissa sijaitsevan Maritime-museon kävijöille.1

Sukeltajat pelastivat tämän lasiaarteen vuonna 1986, yhdessä muiden historiallisten esineiden kanssa, brittiläisen HMS2 Birkenhead-nimisen joukkojenkuljetusaluksen hylystä. Pimeänä aamuyönä, helmikuun 23. päivänä, vuonna 1852, aluksen metallirunko repeytyi noin kello kahden tienoilla osuessaan salakavalaan, terävähuippuiseen kiveen noin 150 km kaakkoon Kapkaupungista. Alus hajosi 20 minuutissa ja upposi arviolta 30 metrin syvyyteen noin 1,5 kilometrin päässä Danger Pointista. Valitettavasti 445 henkilöä laivassa olleista 638:sta sai surmansa – suurin osa heistä oli nuoria sotilaita matkalla Eastern Capen rajaseudulle.3 Mutta pullo kertoo muustakin kuin elämän hauraudesta.

On merkittävää, että pullo on painunut lujasti kiinteään, kivimäiseen massaan. Laivan palaset ja kappaleet ovat sekoittuneet merenpohjan ainesten kanssa ja sementoituneet yhteen. Lähemmässä tarkastelussa nähdään, että ”kivi” on muodostunut keraamisesta ruukusta, korimaisesta astiasta, raudan ruostumistuotteista, pikkukivistä ja simpukankuoren palasista. Muidenkin pullojen painumia on nähtävissä konglomeraatissa, joka on ilmeisesti alkanut muodostua sen jälkeen kun laiva on pysähtynyt merenpohjaan tuona kohtalokkaana yönä.

9442bottle – Pelastettu ”aarre” romuttaa ajatuksen pitkistä ajanjaksoista
Kuva konglomeraattikiveen hautautuneesta pullosta: Allen Fredericks

Mutta miksi meidän pitäisi olla hämmästyneitä siitä, että merivedestä saostuneet mineraalit pystyivät sementoimaan kaiken tämän kiinteäksi kiveksi? Hylkyhän oli kuitenkin ollut merenpohjassa yli 130 vuotta mikä tarkoittaa ihmiselle pitkää ajanjaksoa.

Me näemme tämän tilanteen niin merkillisenä, koska meidät on totutettu ajattelemaan tietyllä tavalla. Meille kerrotaan jatkuvasti geologisten prosessien, kuten kivettymisen, fossiloitumisen ja tippukivipylväitten muodostumisen vievän miljoonia vuosia – käsittämättömän pitkiä aikoja. Tämä ”hitaan ja asteittaisen” evolutionistisen filosofian alituinen ristituli vastustaa Raamatun selkeää opetusta äskettäisestä luomisesta ja katastrofaalisesta maailmanlaajuisesta vedenpaisumuksesta.

Tämä erikoinen, merenpohjasta pelastettu konglomeraattikiveen hautautunut pullo osoittaa meille, että kivien muodostumiseen ei tarvita miljoonia ja taas miljoonia vuosia, kuten evolutionistit sekä muut pitkiin ajanjaksoihin uskovat henkilöt meille kertovat.

Lähdeluettelo ja kommentit

  1. Olemme erittäin kiitollisia Etelä-Afrikan Maritime-museon henkilökunnan avusta. Takaisin.
  2. HMS (engl. ”Her (or His) Majesty’s Ship”) tarkoittaa ”hänen majesteettinsa laiva” ja sitä käytetään tunnisteena brittiläisen laivaston aluksissa. Takaisin.
  3. http://www.gans.co.za/gansbaai/birkenhead/birkenhead.htm, 9.2.2000. Takaisin.