Explore
Also Available in:

Ironia unicelulara

de David White

©iStockphoto.com/Henrik5000 Materialists scoff at the idea that the first embryonic cell of Jesus arose miraculously,but they accept that the first living cell arose spontaneously.
Materialistii batjocoresc ideea conform careia prima celula fizica a Domnului Isus a aparut in mod miraculos, dar ei accepta ca prima celula vie a aparut spontan.

Multi oameni au o problema in a accepta miracolul conceptiei Domnului Isus1. De multe ori este catalogat ca o imposibilitate biologica, un mit care apartine vremurilor pre-stiintifice. Totusi, ironic, multi oameni care isi bat joc de sarcina unei virgine nu au o problema in a accepta un &ldquomiracol” similar, care la fel ca aceasta, incepe cu o singura celula.

Viata incepe cu o singura celula

Noul Testament ne spune ca Domnul Isus a avut o perioada de gestatie normala (9 luni). In consecinta este rezonabil sa presupunem ca, la fel ca mine si ca tine, Domnul Isus si-a inceput dezvoltarea embrionara de la o singura celula. In mod normal, prima celula este formata atunci cand spermatozoidul intalneste ovulul. Aceasta prima celula contine intregul genom uman, un set de cromozomi de la fiecare parinte. Dar din moment ce Domnul Isus nu a avut un tata uman, interventia miraculoasa a fost necesara pentru aparitia acestei prime celule.

Oamenii care resping aceasta nastere au o problema cu aparitia primei celule. Restul acestui proces de noua luni este privit, in general, ca nefiind miraculos, deoarece are loc de milioane de ori in toata lumea, in fiecare an.

Evolutia incepe cu o singura celula

Originea primei celule este deasemenea critica si pentru biologie evolutionista. Imi aduc aminte de unul din profesorii mei din facultate, care ne spune ca celulele pot proveni numai din alte celule, apoi s-a corectat rapid: "bineinteles, cu exceptia primei celule". Potrivit argumentatiei evolutioniste, toata viata poate fi identificata ca provenind de la aceasta celula primordiala, care a aparut din chimicale fara viata2. Dar din moment ce cea mai simpla celula cunoscuta omului este incredibil de complexa3, aceasta lasa evolutionistilor uriasa sarcina de a explica cum o asemenea complexitate poate fi rezultatul hazardului4.

Multi oameni de stiinta au subliniat magnitudinea acestei probleme. De exemplu, corespondentul stiintific al New York Times, Nicholas Wade a marturisit: "Explicarea chimiei aparitiei vietii este un cosmar"5. Dar poate cea mai frapanta caracterizare a problemei a fost facuta de Francis Crick, omul care a castigat Premiul Nobel pentru co-descoperirea structurii ADN. El a afirmat: "Un om sincer, inarmat cu toate cunostintele noastre, nu ar putea afirma decat ca originea vietii pare sa fie aproape un miracol, asa de multe sunt conditiile care ar fi trebuit satisfacute pentru a o porni"6. Asa ca, pana si auto-proclamatul ateu Francis Crick crede ca este potrivit sa foloseasca cuvantul "miracol" (desi cu retinere) pentru a descrie aparitia primei celule vii.

Poate ateii au mai multe in comun cu crestinii decat recunosc. In timp ce multi iau in batjocura ideea ca prima celula embrionica a trupului Domnului Isus a aparut in mod miraculos, nu au nici o problema in a accepta ca prima celula vie (care se presupune ca a dat nastere vietii pe pamant) a aparut "miraculos". Intr-adevar o ironie unicelulara.

Referinte si note

  1. See a detailed defence at creation.com/virgin. Enter
  2. Some origin-of-life researchers have speculated that a genetic system first evolved without a cell membrane, but others have acknowledged “that genetics and membranes had to have evolved together”. Wade, N., New glimpses of life’s puzzling origins, The New York Times, 15 June 2009; nytimes.com/2009/06/16/science/16orig.html. Enter
  3. See Sarfati, J., By Design, Creation Book Publishers, 2008, chapter 11. Enter
  4. Natural selection cannot be invoked because it only works on self-reproducing entities. Enter
  5. Wade, N., Life’s origins get murkier and messier, The New York Times, 13 June 2000; nytimes.com/2000/06/13/science/life-s-origins-get-murkier-messier-genetic-analysis-yields-intimations.html. Enter
  6. Crick, F., Life Itself: Its Origin and Nature, Simon and Schuster, New York, 1981, p. 88. Even though Crick uttered these words over 25 years ago, they are still representative of the state of affairs today. For example: “The novelty and complexity of the cell is so far beyond anything inanimate in the world of today that we are left baffled by how it was achieved.” Kirschner, M. and Gerhart, J., The Plausibility of Life: Resolving Darwin’s Dilemma, Yale University Press, New Haven and London, 2005, p. 256. Enter