Explore
Also Available in:

Stalinin ihmisapina-supersoturit


Luominen #5:20–21 (Luominen.fi)

9489-stalin-1
Joseph Stalin (1878-1953)

Neuvostoliiton diktaattori Josif Stalin (kuvassa oikealla) halusi 1920-luvun puolivälin tuntumassa uudistaa puna-armeijan ”Apinoiden planeetta”-tyyppisin joukoin risteyttämällä ihmisiä apinoiden kanssa. Tästä kerrottiin The Scotsman-sanomalehden raportissa 20.12.2005.1

Raportissa väitettiin Stalinin määränneen Venäjän huipulla olevan eläimiä jalostavan tiedemiehen, Ilya Ivanovin, käyttämään kykyjään supersoturin tuottamiseksi. Stalinin on kerrottu sanoneen Ivanoville: ”Haluan uuden voittamattoman ihmisolennon, joka ei tunne kipua, on kestävä ja jolle syömänsä ruoan laadulla ei ole merkitystä.”2 Vuonna 1926 Moskovassa oleva politbyroo välitti tiedeakatemialle tämän pyynnön ”elävän sotakoneen” kehittämisestä. Tiedeakatemia palkkasi Ivanovin ja lähetti hänet useiden tuhansien dollarien kanssa Länsi-Afrikkaan suorittamaan keinohedelmöityskokeita simpansseilla. Neuvostoliiton Georgiaan, Stalinin syntymäpaikkaan, pystytettiin ”apinoiden” kasvattamiskeskus.

Ivanovin kokeet Afrikassa epäonnistuivat täysin. Myös Georgiassa tehdyt lisäkokeet, joissa käytettiin apinoiden siemennestettä vapaaehtoisille ihmisille, epäonnistuivat. Ivanov oli nyt epäsuosiossa. Kalliin epäonnistumisensa vuoksi hänet tuomittiin viideksi vuodeksi vankeuteen, mikä lievennettiin viiden vuoden maanpaoksi Kazakstaniin, jossa hän kuoli 61 vuoden ikäisenä vuonna 1932.1

Yllä olevan raportin tekijät eivät esitä mitään muita lähdeviittauksia kuin määrittelemättömät ”hiljattain paljastuneet salaiset dokumentit”, ”Moskovan asiakirjat” ja ”Moskovan sanomalehdet”.1 Kuinkahan paljon tästä on sitten totta?

Joitakin tunnettuja tosiasioita

Encyclopaedia Britannican3 ja Wikipedian4 mukaan Ilya Ivanovich Ivanov syntyi Venäjällä vuonna 1870. Hän valmistui Kharkovin yliopistosta vuonna 1896 ja hänestä tuli professori vuonna 1907. Eläinlääketieteen tutkijana hän kehitti keinohedelmöityksen ja käytti sitä ensimmäisenä hevosten kasvattamisessa. Tämä prosessi mahdollisti sen, että yksi ori hedelmöitti jopa 500 tammaa, joka on paljon enemmän kuin luonnollisella tavalla (20-30 tammaa). Nämä tulokset herättivät kohua tuohon aikaan (n. vuonna 1901). Ivanov oli uranuurtaja myös keinohedelmöityksen kokeellisessa käytössä, jossa tuotettiin kotieläinten ja niiden luonnonvaraisten muotojen risteymiä.5 Hän oli yksi ensimmäisistä tiedemiehistä, joka sai onnistumaan seeproidin6 syntymän risteyttämällä seepran mongolianvillihevosen7 kanssa.

9489-yalta-summit
Toisen maailmansodan liittoutuneet johtajat: Churchill, Roosevelt ja Stalin Jaltan konferenssissa 1945.

Hän piti vuonna 1910 Grazissa, Itävallassa, Maailman eläintieteilijöiden kongressissa esityksen mahdollisuudesta luoda ihmisen ja apinan risteymä.8 Vuonna 1924 Pariisin Pasteur-instituutti antoi Ivanoville luvan käyttää tämän kokeen toteuttamiseen Kindiassa, Ranskan Guineassa, sijaitsevaa kokeellista kädellisten asemaansa. Ivanov haki Neuvostoliitolta tukea kokeisiinsa. Vuonna 1925 hän onnistui vihdoin saamaan 10 000 USA:n dollaria tiedeakatemialta Afrikan kokeisiinsa.

Sittemmin osoittautuikin, ettei Kindiassa ollut seksuaalisesti täysin kehittyneitä simpansseja, ja niinpä vuonna 1926 Ivanov sai Ranskan Guinean siirtomaa-ajan kuvernööriltä luvan työskennellä Conakryn kasvitieteellisissä puutarhoissa. Siellä hän keinosiemensi kolme simpanssia. Yksikään niistä ei tullut raskaaksi. Hän palasi Neuvostoliittoon, missä myös suunnitellut lisäkokeet epäonnistuivat.

9489-stalin-ivanov
Ilya Ivanovich Ivanov kuvattuna pian Afrikan tehtävänsä jälkeen.

Vuonna 1930 ”suuren puhdistuksen” aikaan Ivanov joutui ”poliittisen kritiikin” kohteeksi ja hänet pidätettiin. Hänet tuomittiin viideksi vuodeksi maanpakoon Alma-Ataan SNT:n Kazakkiin (nyt Almaty, Kazakstan), jossa hän työskenteli Kazakin eläinlääke-ja eläintieteen instituutissa kuolemaansa saakka. Ivanov kuoli aivohalvaukseen maaliskuun 20. päivänä vuonna 1932. Kuuluisa psykologi ja koiratutkija, Ivan Pavlov, kirjoitti hänestä muistokirjoituksen.

Vaikuttimet

Epäilemättä Stalin tiesi maailmankuulun maanmiehensä projektista. Kymmenen tuhatta USA:n dollaria olisi ollut suunnaton summa noina päivinä ja kenen tahansa olisi ollut äärettömän järkevää saada ”suostumus ylemmältä taholta” ennen varojen myöntämistä niin eriskummalliseen ja kalliiseen kokeeseen. Diktaattori Stalin, joka oli evoluutiouskonsa9 perusteella kiivas ateisti, olisi ollut varsin kykenevä kuvittelemaan, miten käyttää tuottamistekniikkaa hyväksi risteymäsoturi-orjien tuottamiseen, mikäli tekniikka osoittautuisi menestyksekkääksi. Kehitysopillisen materialisminsa vuoksi hänellä ei olisi ollut moraalisia tunnonvaivoja.10

Mutta häpesikö hän myös sitä ajatusta, että mikä tahansa risteymäolento, joka olisi saatu aikaan hänen siemennesteellään, olisi hänen ”lapsensa”?

Ivanov oli johtajansa kanssa samaa mieltä evoluutiosta. Jos evoluutio oli totta, ihmiset ja apinat olivat läheistä sukua toisilleen. Näin ollen ajatus siitä, että ne voisivat risteytyä keskenään, ei olisi vaikuttanut omituiselta.11 Afrikassa Ivanov ei käyttänyt omaa (eikä hänen mukana olleen poikansa)4 siemennestettään vaan paikallisten alkuasukkaiden siemennestettä.12 Ei ole epäilystäkään, etteikö hän uskonut laajalti hallitsevaan darvinistiseen, rasistiseen näkemykseen, jonka mukaan afrikkalaiset olivat syntyperältään lähempänä apinoita kuin hän valkoihoisena oli. Mutta häpesikö hän myös sitä ajatusta, että mikä tahansa risteymäolento, joka olisi saatu aikaan hänen siemennesteellään, olisi hänen ”lapsensa”?

Raamatullisesta näkökulmasta katsottuna tällainen ihmisapina-risteymä ei ole mahdollinen. Jumala teki ihmisen Jumalan kuvaksi, ei apinan kuvaksi. Ihmisillä on hengellinen ulottuvuus, mukaan lukien kykymme palvoa Jumalaa. Jumala ei jaa, eikä halua jakaa, kuvaansa apinan kanssa. Päinvastoin kuin ehdotimme Ivanovista, Jumala ei ole häpeissään vaan tyytyväinen ollessaan Isämme ja kutsuessaan meitä ”lapsikseen”13 – kun luotamme ja uskomme Herraan Jeesukseen Kristukseen Vapahtajanamme ja syntiemme Sovittajana.

9489-stalin-poster
Neuvostoliiton kommunistipuolueen propagandajuliste, jossa Stalin esitetään hyväntahtoisena hahmona. Kuvatekstissä lukee: ”Rakastettu Stalin on kansan onni”. Stalin oli päinvastoin eräs maailman julmimmista ja raaimmista hahmoista, ja hän julisti kerran, että ihmisten tappaminen ei ollut sen kummempaa kuin ruohonleikkaaminen.10
9489-stalin-lenin-kalinin
Stalin, Lenin ja Kalinin 8. kommunistipuolueen kongressissa vuonna 1919.

Lähdeluettelo ja kommentit

 1. Stephen C. and Hall, A., Stalin’s half-man, half-ape super warriors, , 2 August 2006. Takaisin tekstiin.
 2. ”Venäjällä, joka oli aloittamassa ensimmäistä nopean teollistumisen viisivuotissuunnitelmaansa, oli kova paine löytää uutta työvoimaa, etenkin sellaista, joka ei valittelisi.” Viite 1. Takaisin tekstiin.
 3. Encyclopaedia Britannica, 6:441, 1992. Takaisin tekstiin.
 4. Wikipedia, , 2 August 2006. Takaisin tekstiin.
 5. Hänen tavoitteenaan oli kehittää uusia rotuja, jotka olisivat vastustuskykyisempiä sairauksille ja ankarille Venäjän talville (viite 3). Takaisin tekstiin.
 6. Katso myös Catchpoole, D., Zenkey, zonkey, zebra donkey! Creation 26(3):56, 2004; creation.com/zonkey. Takaisin tekstiin.
 7. Katso Bell, P., Resurrecting a ”prehistoric” horse, Creation 26(2):46–51, 2004; creation.com/tarpan. Takaisin tekstiin.
 8. Answers.com, , 2 August 2006. Takaisin tekstiin.
 9. Esim. Hall, R., Darwin’s Impact, Creation 27(2):46–47, 2005; creation.com/darwins-impact. Takaisin tekstiin.
 10. Tämä on kehitysopillisten ennakko-oletusten seurausta: niin kuin ruoho (kehitysopillinen serkkumme), mekin olemme oletetusti vain yksi materian ”uudelleenjärjestymistä”. Takaisin tekstiin.
 11. Katso myös Wieland, C., The strange case of the ”Humanzee”: the incredible story of Oliver, the alleged ”ape-human hybrid”, Creation 28(1):42–43, 2005; creation.com/humanzee. Takaisin tekstiin.
 12. Rossiianov, K., Beyond species: Il’ya Ivanov and his experiments on cross-breeding humans with anthropoid apes, Science in Context 15(2):277–316, 2002. Takaisin tekstiin.
 13. Joh. 1:12; Room. 8:14–17; Fil. 2:15; 1. Joh. 3:1–2, Hebr. 2:11, 11:16. Takaisin tekstiin.

Helpful Resources