Explore
Also Available in:
birdbox

Linnunpönttö ja puu–kirje ateistille

David Catchpoole
Suomentanut: Ari Takku (luominen.fi)

Rakas ‘ennakkoluuloton ateisti’,

Kysyt minulta, miten on mahdollista, että uskon Luojaan huolimatta siitä, että tietyt korkean profiilin tiedemiehet1 väittävät että Luojaa ei tarvita? No, otetaanpa yksinkertainen esimerkki. Näetkö linnunpöntön (oikealla olevassa valokuvassa)–mistä se on tullut? Tietysti vastaat, että jonkun on täytynyt tehdä se. Mutta mistä sinä sen tiedät? Loppujen lopuksi, et ollut paikalla näkemässä kun sitä tehtiin, joten mistä tiedät, että linnunpöntöllä on tekijä? (Olen vakavissani–kuten sinäkin, myös minä tajuan että jonkun on pitänyt tehdä linnunpönttö–mutta haluaisin että pohdiskelet miten päädyit tähän johtopäätökseen.)

Tässä minun vastaukseni. Vaikka en nähnyt kenenkään tekevän pönttöä, näen, että se sisältää sellaista järjestelmällisyyttä ja monimutkaisuutta (joskin rajoitetussa mittakaavassa), jonka kaltaista ei ole koskaan havaittu syntyvän luonnon prosessien seurauksena. Jonkun on täytynyt tehdä pönttö ja kiinnittää se puuhun–todennäköisesti tarkoituksenaan saada asukkaaksi lintuja jotta pöntön tekijä/omistaja voisi nauttia niiden laulusta ja ihailla niitä lähietäisyydeltä.

Ja nyt, kolme kysymystä:

  1. Voiko linnunpönttö kaapata auringon energiaa ja muuntaa sen käyttökelpoiseksi polttoaineeksi? Vastaus: Ei.
  2. Voiko linnunpönttö korjata itsensä, jos jokin sen osa menee rikki (esim. myrskytuulessa)? Vastaus: Ei
  3. Voiko linnupönttö tehdä itsestään kopioita, jotka puolestaan voivat tehdä itsestään kopioita, ja niin edelleen? Vastaus: Ei.

Ja silti. Puu, johon linnunpönttö on kiinnitetty, voi tehdä kaikkia noita asioita–ja tästä huolimatta sinä sanot että puulla ei ollut Tekijää, ja että se on yksinkertaisesti ajan ja sattuman tulosta? Missä on kyseisen näkemyksen logiikka? Ota huomioon vaikka vain fotosynteesin sisältämä järjestelmällinen monimutkaisuus kaappaamassa auringon energiaa2, jonka toiminnan yksityiskohtia ihminen ei ole vielä kyennyt edes tyhjentävästi selittämään, puhumattakaan fotosynteesin toistamisesta!3,4,5 Jos linnunpöntöllä oli suunnittelija (ja sillä mitä ilmeisimmin oli, kuten me molemmat tunnustamme), niin tällöin (samalla logiikalla) myös puulla oli suunnittelijansa–ja kuka tahansa puun suunnittelija onkin, niin on selvää, että kyseessä on super-Älykäs Suunnittelija!

Aivan kuten Raamatussa on kirjoitettu: Sillä hänen näkymätön olemuksensa, hänen iankaikkinen voimansa ja jumalallisuutensa, ovat, kun niitä hänen teoissansa tarkataan, maailman luomisesta asti nähtävinä. (1 Room 20a, KR 1938)

Terveisin,

kristitty ystävä

Viitteet

  1. Notably Professor Richard Dawkins and Sir David Attenborough—see e.g. creation.com/waronscience. Takaisin.
  2. Sarfati, J., Green power, Journal of Creation 19(1):14–15, 2005. Takaisin.
  3. Burke, M., Green miracle, New Scientist 163(2199):26–30, 1999. Takaisin.
  4. Plant energy miracle, Creation 22(1):9, 1999. Takaisin.
  5. Swindell, R., Shining light on the evolution of photosynthesis, Journal of Creation 17(3):74–84, 2003. Takaisin.

Helpful Resources

Discovery of Design
by Donald DeYoung & Derrik Hobbs
US $15.00
Soft cover