Share 0
Share
A- A A+
View in English
Dire Dragons
by Vance Nelson

US $30.00
View Item
Dinosaur Challenges and Mysteries
by Michael Oard

US $19.00
View Item
Dinosaurs!


US $10.00
View Item
Dinosaurs & The Bible


US $10.00
View Item
Dinosaurs and Dragons comic


US $2.50
View Item
What about dinosaurs?
by Dr David Catchpoole

US $0.60
View Item
Dragons or Dinosaurs?


US $19.00
View Item
Dinosaur Flash Cards


US $4.00
View Item

Ραδιενεργός άνθρακας σε οστά δεινοσαύρου

Λογοκρισία για αποτελέσματα διεθνούς συνεδρίου

από τον Carl Wieland
μεταφρασμένο από Vera Kavasilas

Wikimedia commons/Julian Fong, LA Natural History museum Ένας σκελετός δεινοσαύρων

Μια ομάδα ερευνητών έκανε μια παρουσίαση στο συνέδριο Western Pacific Geophysics στη Σιγκαπούρη τον Αύγουστο 12-17, 2012, όπου έδωσαν αποτελέσματα για χρονολογήσεις με 14C από πολλά δείγματα οστών οχτώ διαφορετικών δεινοσαύρων. Όλα έδωσαν χρονολογίες από 22,000 έως 39,000 έτη, ακριβώς στο ‘όριο’ που είχαν προβλέψει οι δημιουργιστές.1 Αλλά εάν οι δεινόσαυροι ήταν πραγματικά εκατομμυρίων ετών δεν θα πρέπει να είχε απομείνει ούτε ένα άτομο 14C μέσα τους.

Δυο από τους συγγραφείς της αναφοράς που είναι φυσικοί … . παροτρύνουν τους συναδέλφους τους να κάνουν τις δικές τους μετρήσεις ηλικίας με άνθρακα στα οστά των δεινοσαύρων.

Αυτό ήταν ένα γεγονός με τη συμμετοχή της ομοσπονδίας American Geophysical Union (AGU) και της επιστημονικής κοινότητας Asia Oceania Geosciences Society (AOGS). Φαίνεται, ότι οι ερευνητές προσέγγισαν το θέμα με σημαντικό επαγγελματισμό, καταναλώνοντας μεγάλες προσπάθειες ώστε να μηδενίσουν τις μολύνσεις με σύγχρονο άνθρακα ως σήμανση 14C μέσα στα οστά. Ο κύριος παρουσιαστής ήταν ο Dr Thomas Seiler, ένας Γερμανός φυσικός ο οποίος πήρε διδακτορικό από το Technical University του Μονάχου. Το βίντεο της παρουσίασής του ήταν ανεβασμένο στο YouTube το διάστημα που είχε γραφτεί αυτή η αναφορά. Οι ερευνητές φαίνεται ότι συνδέονται με ομάδες καθολικών δημιουργιστών, οι οποίοι ανέφεραν το συνέδριο νωρίτερα και πιο ηχηρά από τους ευαγγελικούς δημιουργιστές. Μια από αυτές τις αναφορές δηλώνει ότι μετέπειτα, ‘’η περίληψη είχε αφαιρεθεί από το ιστολόγιο του συνεδρίου από δύο προέδρους του συνεδρίου, διότι δεν μπορούσαν να δεχτούν τα ευρήματα. Απρόθυμοι να αμφισβητήσουν τα στοιχεία δημοσίως, διέγραψαν την αναφορά από δημόσια θέα χωρίς να πουν λέξη στους συγγραφείς ή και στους υπαλλήλους της επιστημονικής κοινότητας, παρά μόνο μετά την έρευνα. Η αναφορά δεν μπορεί πλέον να αποκαταστηθεί.”2

Όντως, μπορεί κανείς να μπει στο ιστολόγιο και να δει ένα στιγμιότυπο της προβολής του αρχικού προγράμματος. Αλλά στο επίσημο ιστολόγιο του συνεδρίου, οι ομιλίες έχουν αφαιρεθεί. (Πήγαινε στο Wednesday, room Leo 2, πληκτρολόγησε δύο φορές BGO2, το οποίο είναι η συνεδρίαση που είχε την παρουσίαση. Οι αριθμοί είναι από το 4 έως το 6, παραλείποντας το 5 το οποίο αφορούσε τον άνθρακα 14C στα οστά δεινοσαύρου.) Αυτά για την υποτιθέμενη ειλικρίνεια της επιστήμης στα στοιχεία. Είναι αρκετά εμφανής η ‘δύναμη του παραδείγματος’.

Δυο από τους συγγραφείς της αναφοράς που είναι φυσικοί, οι Καθηγητές Dr Robert Bennett και Dr Jean de Pontcharra, που ήταν έως πρόσφατα με την Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας της Γαλλίας στο ερευνητικό κέντρο Grenoble Research Centre, παροτρύνουν τους συναδέλφους τους να κάνουν τις δικές τους μετρήσεις χρονολόγησης με άνθρακα στα οστά των δεινοσαύρων. Λένε ότι και τα Μ.Μ.Ε. θα πρέπει να ενθαρρύνουν τους επιστήμονες να κάνουν αυτό, παρουσιάζοντας τα ευρήματα ανοιχτά και με ειλικρίνεια σε παρόμοια συνέδρια. Αυτό σίγουρα θα ήταν μέσα στα ενδιαφέροντα της επιστημονικής αλήθειας – ειδικότερα μετά από τα συνεχή ευρήματα μαλακών ιστών μέσα σε οστά δεινοσαύρων, καθώς και το πλέον αδιαμφισβήτητο DNA σε δείγματα δεινοσαύρων.3 Το κοινό έχει το δικαίωμα να γνωρίζει την πραγματική χρονολόγηση των δεινοσαύρων καθώς και την ιστορία της Γης.

Βεβαίως τα άτομα που γνωρίζετε γενικά δεν θα ακούσουν αυτές τις ισχυρές πληροφορίες από συνηθισμένες πηγές. Επανειλημμένα έχουμε εκπλαγεί όταν σε ταξίδια βλέπουμε τόσους λίγους ανθρώπους να γνωρίζουν για ευρήματα μαλακών ιστών από κοσμικούς επιστήμονες. Αυτή είναι μια θαυμάσια εποχή για τους δημιουργιστές εφόσον μπορούν να αποκομίζουν τέτοιου είδους πληροφορίες αλλά και να τις μεταβιβάζουν σε άλλους. Οπότε είναι πιο σημαντικό από ποτέ άλλοτε όχι μόνο να γίνει κανείς συνδρομητής αλλά και να υποστηρίζει ενεργά ευυπόληπτους οργανισμούς που δεν επιδιώκουν τον φθηνό εντυπωσιασμό και που είναι αφιερωμένοι σε αυτό το σημαντικό καθήκον. Παρακαλούμε να συνεχίσετε να μας βοηθάτε στο να προστατεύουμε και να διακηρύττουμε την αληθινή ιστορία της Βίβλου στην οποία βασίζεται η αξιοπιστία του ίδιου του Ευαγγελίου.

Σχετικά Άρθρα

Πρόσθετη Μελέτη

Βιβλιογραφία

  1. Ένα δείγμα από την εποχή του Κατακλυσμού δεν θα έδειχνε ‘ραδιενεργή ηλικία’ 5000 χρόνων αλλά 20,000–50,000 χρόνων. Όντως αυτό είναι συνεπές με τα δείγματα πετρελαίου, φυσικού αερίου και απολιθωμένων δέντρων από στρώματα που υποτίθεται ότι είναι ‘εκατομμυρίων ετών’. Ο λόγος είναι ο εξής: η ραδιενεργή χρονολόγηση υποθέτει ότι η σύγχρονη αναλογία ενός ατόμου 14C προς ένα τρισεκατομμύρια άτομα12C (μετά την προσαρμογή για τη Βιομηχανική Επανάσταση) ήταν το αρχικό πηλίκο για τα αντικείμενα που χρονολογήθηκαν. Αλλά αυτή η αναλογία θα πρέπει να ήταν αρκετά μικρότερη πριν από τον Κατακλυσμό, ο οποίος αφαίρεσε όλο τον ζωντανό άνθρακα από τη βιόσφαιρα με τον ενταφιασμό των οργανισμών. Επειδή τα αντικείμενα πριν και μετά τον Κατακλυσμό θα πρέπει να άρχισαν με πολύ χαμηλότερη αρχική αναλογία 14C/12C , το μετρήσιμο ποσό σήμερα θα πρέπει να είναι επίσης μικρότερο και να παρερμηνεύεται ως μεγαλύτερο. Βλέπε What about carbon dating? Chapter 4, The Creation Answers Book. Επιστροφή στο κείμενο.
  2. Press release “Dinosaur bones’ Carbon-14 dated to less than 40,000 years—Censored international conference report” and additional information, newgeology.us/presentation48.html, accessed 27 December 2012. Επιστροφή στο κείμενο.
  3. See Sarfati, J., 11 December 2012, DNA and bone cells found in dinosaur bone, and the list of related articles at the bottom of that article. Επιστροφή στο κείμενο.

6,000 years of earth history. That's a long time in our opinion! Over 10,000 free web articles on creation.com. That's a lot of information! Take advantage of this free information but please support CMI as God provides. Thank you. Support this site

Comments closed
Article closed for commenting.
Available only from day of publication.
Copied to clipboard
9129
Product added to cart.
Click store to checkout.
In your shopping cart

Remove All Products in Cart
Go to store and Checkout
Go to store
Total price does not include shipping costs. Prices subject to change in accordance with your country’s store.