Explore
Also Available in:

Riikinkukko-hölynpölyä?


Luominen #5:36

Kuinka riikinkukko sai niin vaikuttavan, viuhkamaisen pyrstön, joka on täynnä silmän näköisiä kuvioita?

Ilmeisesti Charles Darwinin mieltä painoi raskaasti vaikeus selittää tätä evoluution avulla. Vuonna 1860, vuosi hänen Lajien synty-kirjansa julkaisemisen jälkeen, Darwin kirjoitti: ”Riikinkukon pyrstösulkien näkeminen ällöttää minua!”1

5646peacock

Silti Darwin esitti vuonna 1871 teoriansa ”sukupuolivalinnasta”, joka väittää riikinkukon kehittäneen eksoottisen pyrstönsä, jotta sen olisi helpompi viehättää toista sukupuolta, ja että tämä auttaisi sen eloonjäämisessä.2 Useimmat evoluution kannattajat hyväksyivät tämän käsityksen, huolimatta sukupuolivalintateorian monista ongelmista, joita luomisen kannattajat ovat jo kauan osoittaneet.3

Jonkin aikaa sitten Science-lehdessä julkaistu, evoluution kannattajien kirjoittama huomattavan suorasanainen katsaus viittaa Darwinin sukupuolivalintateorian ”kohtalokkaiden ongelmien” paljouteen, ja siihen että tapaustutkimukset osoittavat, että teoria ”on aina ollut virheellinen”4 ja siksi ”se täytyy vaihtaa uuteen”.5

Toisin sanoen Darwinin riikinkukko-selitysyritykset näyttävät olevan vain suurta hölynpölyä.

Saatoit ehkä arvata, että jotkut evoluutioon uskovat ovat syöksyneet puolustamaan Darwinin sukupuolivalintateoriaa evolutionistitovereidensa hyökkäyksiltä, vastustaen kiivaasti viittauksia siihen, että ”sukupuolivalintateoria on täydellisesti epäonnistunut” tai että se on ”tuhoisan virheellinen”. He huomauttavat myös, että katsauksen kirjoittajat ”epäonnistuvat tarjoamaan … todellista vaihtoehtoa sukupuolivalintateorialle”.6 (Tällä he tarkoittavat naturalistista teoriaa.7 )

On tuskin yllättävää, että nämä evolutionistit asettuvat puolustamaan Darwinin käsityksiä perustellulta kritiikiltä silloinkin kun sitä tulee heidän omista riveistään. Tässä tapauksessa minkäänlaista kehitysopillista mekanismia riikinkukon pyrstön selittämiseen ei ole. On vain yksi ainoa järkevä selitys – suunnittelu. Pyrstön on suunnitellut Suunnittelija, jolle meidän kaikkien on tehtävä tili (Hebr. 4:13).

Lähdeluettelo ja kommentit

  1. Darwin, F., (Ed), Letter to Asa Gray, dated 3 April 1860, The Life and Letters of Charles Darwin, D. Appleton and Company, New York and London, Vol. 2, pp. 90–91, 1911. Takaisin tekstiin.
  2. Darwin, C., The Descent of Man, John Murray, London, 1871. Takaisin tekstiin.
  3. Katso esim. Burgess, S., The beauty of the peacock tail and the problems with the theory of sexual selection, Journal of Creation 15(2):94–102, 2001; creation.com/peacock. Takaisin tekstiin.
  4. Olemme samaa mieltä silloin, kun asiayhteytenä on uusien ominaisuuksien alkuperä. Takaisin tekstiin.
  5. Roughgarden, J., Oishi, M. and Akcay, E., Reproductive social behavior: cooperative games to replace sexual selection, Science 311(5763):965–969, 2006. Takaisin tekstiin.
  6. Various authors: Letters – Debating sexual selection and mating strategies, letters to Science 312(5774):689–697, 2006. Takaisin tekstiin.
  7. Wieland, C., The rules of the game, Creation 11(1):47–50, 1988; creation.com/rules. Takaisin tekstiin.