În șase zile
Science and origins
Religion and origins

În șase zile
De ce 50 de oameni de știință alegsă creadă în creație.
Dr. Angela Meyer, horticultor
Dr. Meyer a fost om de știință la Hort Research, Centrul de Cercetare Mount Albert din Noua Zeelandă. Deține o licență în botanică de la Universitatea din Auckland, un masterat în botanică de la Universitatea din Auckland și un doctorat în științe horticole de la Universitatea din Sydney. Dr. Meyer (născută Snowball) a publicat 11 lucrări recenzate în domeniul efectelor sezoniere asupra producției de fructe și în 1994 a fost distinsă cu medalia de bronz a Noii Zeelande pentru Știință și Tehnologie, pentru excelență în cercetarea fructelor kiwi și serviciile aduse științei.
Există mai multe motive pentru care cred în relatarea biblică a creației.
În primul rând, cred că Biblia este Cuvântul lui Dumnezeu, corect și adevărat în tot ceea ce spune. A fost testat și s-a dovedit că este adevărat din punct de vedere istoric, arheologic și al profețiilor împlinite. Pe măsură ce continuăm să-l testăm în domeniile științei, cred că vom găsi că este adevărat și acolo. Cred că putem accepta autoritatea Bibliei în relatarea originii vieții.
În al doilea rând, cred relatarea biblică a creației, deoarece este cea mai bună explicație pentru complexitatea vieții. Nu am văzut niciodată dovezi pentru evoluție. Tot ceea ce văd în natura din jurul meu indică un proiectant divin.
În propriul meu domeniu de cercetare, controlul înfloririi la plantele recoltate, văd demonstrată o precizie minunată. Procesele interne care controlează înflorirea la fiecare specie sunt complexe, corelate și concepute pentru a produce cel mai bun rezultat pentru planta individuală, în ceea ce privește numărul, poziția și calitatea florilor și, prin urmare, cantitatea cu fructe.
Factorii de control, cum ar fi temperatura, lungimea zilei, calitatea luminii și diferiți hormoni, acționează asupra procesului de înflorire în diferite grade, în funcție de specie, vârsta plantelor, poziția, condițiile de creștere și anotimp. Întregul sistem nu este deloc bine înțeles de noi, simpli oameni—deși încercăm să modificăm și să maximizăm sistemul în beneficiul nostru, în horticultură. Toate acestea sunt atât de complexe și atât de interdependente încât aceste sisteme nu se pot produce treptat din întâmplare. Toate sistemele de viață ale plantelor trebuie să fi fost complete și funcționale în același moment—în ziua 3. Este, de asemenea, semnificativ faptul că pentru polenizare și distribuția semințelor, multe specii de plante au nevoie de animale, care au fost create în zilele 5 și 6. Un interval între zile de o mie de ani nu ar asigura supraviețuirea multor plante.
În plus, extravaganța variației formei, a culorii și a modelelor florilor este o expresie clară a unui artist divin. Procesele evolutive ar produce cel mai probabil un tablou mult mai restrâns, conservator și utilitar (dacă procesele evolutive ar fi, de fapt, posibile).
Aici văd înțelepciunea, măreția și puterea Dumnezeului nostru Creator.
Readers’ comments
Comments are automatically closed 14 days after publication.