Explore
Also Available in:

În șase zile

Science and origins

Jeremy L. Walter

Jerry R. Bergman

John K.G. Kramer

Paul Giem

Henry Zuill

Jonathan D. Sarfati

Ariel A. Roth

Keith H. Wanser

Timothy G. Standish

John R. Rankin

Bob Hosken

James S. Allan

George T. Javor

Dwain L. Ford

Angela Meyer

Stephen Grocott

Andrew McIntosh

John P. Marcus

Nancy M. Darrall

John M. Cimbala

Edward A. Boudreaux

E. Theo Agard

Ker C. Thomson

John R. Baumgardner

Arthur Jones

Religion and origins

George F. Howe

A.J. Monty White

D.B. Gower

Walter J. Veith

Danny R. Faulkner

Edmond W. Holroyd

Robert H. Eckel

Jack Cuozzo

Andrew Snelling

Stephen Taylor

John Morris

Elaine Kennedy

Colin W. Mitchell

Stanley A. Mumma

Evan Jamieson

Larry Vardiman

Geoff Downes

Wayne Frair

Sid Cole

Don B. DeYoung

George S. Hawke

Kurt P. Wise

J.H. John Peet

Werner Gitt

Don Batten

In Six Days

În șase zile

De ce 50 de oameni de știință alegsă creadă în creație.

Editat de Dr. John Ashton
tradus de Cristian Monea (Centrul De Studii Facerea Lumii)

Dr. Jack Cuozzo, cercetător ortodont

Dr. Cuozzo este cercetător ortodont și șef al secției ortodontice, spitalul Mountainside, Montclair, New Jersey. S-a specializat în biologie la Universitatea Georgetown și are un doctorat de la Universitatea din Pennsylvania și un masterat în biologie orală de la Universitatea Loyola, Chicago, Illinois. Dr. Cuozzo a realizat primele radiografii cefalometrice (ortodontice) ale fosilelor omului de Neanderthal în Franța și, ulterior, în multe alte țări. El a publicat o serie de articole despre de origini dintr-o perspectivă biblică și o carte, Buried Alive.1 El a fost membru al Asociației Americane a Ortodonților timp de peste 30 de ani.


În timp ce studiam cu Francis Schaeffer în vara anului 1977, am aflat expresia „adevăr adevărat”. Dr. Schaeffer a inventat această expresie din cauza lipsei de respect pe care cuvântul adevăr o impune. El a spus că nu este o tautologie, ci o necesitate. Absolutele, inclusiv cele din primele capitole din Facere, nu sunt eligibile. Ele există doar în construcțiile imaginare din mintea bărbaților. Știam bine aceasta pentru că aveam destul de multe dintre aceste imagini mentale în mintea mea, în 1975. În acel an, adevărul m-a eliberat de păcatul meu și a început să mă elibereze de aceste imagini mentale referitoare la începutul omenirii.

În 1975, am înțeles incomplet aceste fapte, dar totuși mi-am plecat genunchii, mi-am plecat capul și i-am dat lui Iisus inima mea. Atunci a început lupta pentru întreaga mea minte. Ideile evolutive din trecutul meu au început să mă apese. Mi s-a părut că întregul meu trecut științific educațional s-a ridicat și mi-a provocat acceptarea literală a relatării Facerii despre creație și Cădere. Acest lucru se va întâmpla cu siguranță oricui a înghițit doze mari de știință modernă și a citit Biblia așa cum a fost scrisă. Astfel, a început războiul pentru întreaga mea minte și nu cred că am fost primul sau voi fi ultimul care a parcurs acest drum. Interpretarea biblică și pașnică a originii omului a fost în contrast direct cu milioanele de ani de vărsare de sânge și violență care ar fi caracterizat o lume aflată în plină evoluție. Dilema mea era reală și credința mea era amenințată. Au existat milioane de ani de vărsare de sânge în Grădina Edenului înainte de păcat? Biblia arată foarte clar: răspunsul este nu, pentru că au fost șase dimineți și șase seri, timp în care toate au fost „bune foarte”.

Cu toate acestea, am continuat să-mi pun la îndoială credința într-o interpretare literală a Facerii. Așadar, în 1979, după doi ani de studii în paleoantropologie și Biblie, și cu ajutorul și încurajarea doctorului Wilton M. Krogman, am început un studiu al omului fosilizat în Europa. (Dr. Krogman a fost antropologul criminalist care a identificat rămășițele lui Hitler la Berlin la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial.) Prima mea destinație în 1979 a fost Paris, Franța, casa multor fosile ale omului de Neanderthal. Ni s-au împrumutat un aparat sofisticat cu raze X și un apartament. Din fericire, asistentul de la Musée de l’Homme mi-a permis să lucrez cu acele rămășițe prețioase ale omului de Neanderthal. Părinții săi au fost salvați de soldații americani după invazia Normandiei. El a spus că le datorează americanilor o favoare și eu am fost beneficiarul acestei favori. Nouăsprezece ani și multe muzee după aceea, încă resimt șocul față de ceea ce am găsit. A fost depus efort de către mulți paleoantropologi pentru a „ajusta” fosilele ca să indice mai degrabă gloria evoluției decât slava lui Dumnezeu.

Am constatat că neanderthalienii au trăit o viață mai lungă decât noi și copiii lor au avut perioade de maturizare mai lungi decât copiii moderni.2 Se pare, de asemenea, că au fost oameni care au locuit în Europa și Orientul Apropiat mult mai târziu decât se presupunea anterior și nu acum 200 mii până la 30 de mii de ani în urmă. Prin studii anatomice și o serie de radiografii standardizate similare celor utilizate de ortodonții din întreaga lume, am reușit să calculez durata de viață neanderthaliană în sud-vestul Franței, între 250 și 300 de ani. De asemenea, am reușit să descopăr câteva construcții greșite ale oaselor care au împiedicat o interpretare științifică bună a acestor rămășițe.3 Aceste informații pot fi găsite în cartea mea intitulată Buried Alive.4 Majoritatea oamenilor știu că Biblia spune despre primii oameni din istoria noastră că au trăit sute de ani. Acest lucru este adevărat, cu sau fără cercetarea mea,. Cu toate acestea, sper ca, cunoașterea rămășițelor unor astfel de oameni să ajute generația noastră educată să-l iubească mai mult pe Dumnezeu și să depășească provocările credinței lor. Am constatat că Biblia este exactă atunci când descrie timpul și faptele istorice sau științifice. Acesta este motivul pentru care cred într-o creație literală de șase zile.

Referințe și note

  1. Jack Cuozzo, Buried Alive, Master Books, Inc., Green Forest, AR, 1998. Înapoi la text.
  2. Jack Cuozzo, Earlier orthondontic intervention: a view from prehistory, Journal of New Jersey Dental Association 58(4), Toamna 1987. Înapoi la text.
  3. Jack Cuozzo, Neanderthal children’s fossils: reconstruction and interpretation distorted by assumptions, Journal of Creation 8(2):166–178, 1994. Înapoi la text.
  4. Cuozzo, Buried AliveÎnapoi la text.

Alte lecturi