Explore
Also Available in:

În șase zile

Science and origins

Jeremy L. Walter

Jerry R. Bergman

John K.G. Kramer

Paul Giem

Henry Zuill

Jonathan D. Sarfati

Ariel A. Roth

Keith H. Wanser

Timothy G. Standish

John R. Rankin

Bob Hosken

James S. Allan

George T. Javor

Dwain L. Ford

Angela Meyer

Stephen Grocott

Andrew McIntosh

John P. Marcus

Nancy M. Darrall

John M. Cimbala

Edward A. Boudreaux

E. Theo Agard

Ker C. Thomson

John R. Baumgardner

Arthur Jones

Religion and origins

George F. Howe

A.J. Monty White

D.B. Gower

Walter J. Veith

Danny R. Faulkner

Edmond W. Holroyd

Robert H. Eckel

Jack Cuozzo

Andrew Snelling

Stephen Taylor

John Morris

Elaine Kennedy

Colin W. Mitchell

Stanley A. Mumma

Evan Jamieson

Larry Vardiman

Geoff Downes

Wayne Frair

Sid Cole

Don B. DeYoung

George S. Hawke

Kurt P. Wise

J.H. John Peet

Werner Gitt

Don Batten

In Six Days

În șase zile

De ce 50 de oameni de știință alegsă creadă în creație.

Editat de Dr. John Ashton
tradus de Cristian Monea (Centrul De Studii Facerea Lumii)

Dr. Larry Vardiman, meteorolog

Dr. Vardiman este profesor în cadrul Departamentului de Astro-Geofizică, Institutul pentru Cercetarea Creației, Statele Unite ale Americii. Deține o licență în fizică de la Universitatea din Missouri, o licență în meteorologie de la Universitatea St. Louis și un masterat și doctorat în științe atmosferice de la Universitatea de Stat din Colorado. Este membru al Societății Meteorologice Americane și a scris numeroase lucrări de cercetare în domeniul fizicii norilor și al meteorologiei.


Resping teoria evoluției, deoarece se bazează pe mai multe premise greșite, care sunt clar contrazise de observații. Evoluția implică haos și e lipsită de sens. Creația implică ordine și valoare.

Lumea naturală conține dovezi incredibile în favoarea proiectării. Fiecare sistem este reglementat de legi care pot fi descrise verbal sau prin relații matematice. Molecula de ADN este un exemplu de surse de informații care reglează procesele vieții și moștenirea trăsăturilor genetice. Legea gravitației este un exemplu al modului în care Creatorul ordonează procesele naturale. Legile naturale și informațiile incorporate implică un proiectant care a creat sistemele și procesele. Evoluția nu poate explica prezența unei astfel de proiectare.

Teoria evoluționistă afirmă că pământul și toată viața au început ca un gaz în urmă cu câteva miliarde de ani și prin procese aleatoare au devenit mai complexe cu trecerea timpului. Omul este rezultatul final al miliardelor și miliardelor de mutații la întâmplare ale materialului genetic pe măsură ce pământul a îmbătrânit. Cu toate acestea, a doua lege a termodinamicii descrie un proces natural care face ca sistemele ordonate să degenereze în dezorganizare. A doua lege nu este contestată de niciun om de știință reputat și contrazice premisa de bază a evoluției. [Notă a Ed. CMI: Vedeți Thermodynamics and Order Q&A.]

Registrul fosil este considerat a fi principala dovadă a evoluției, dar nu demonstrează un lanț complet de viață, de la forme de viață simple la complexe. Există multe goluri care nu ar trebui să apară dacă evoluția ar fi decurs fără probleme de la o specie la alta. De fapt, aceste discontinuități sunt recunoscute de majoritatea comunității evolutive atunci când adoptă „mecanismul monstrului promițător”.

Cu toate acestea, argumentul cel mai grăitor pentru respingerea evoluției este lipsa de sens și de valoare pe care o semnifică. Dacă evoluția s-a produs, atunci existența mea nu este un eveniment special în planul Creatorului. Cu toate acestea, Biblia spune că sunt special; am fost creat cu un scop.

Alte lecturi